Carwinu doktori dali opciju: Operacija leđa ili kraj karijere!

UFC 16.10.2011 07:38h Autor:

Shane Carwin (Photo by: MMA Weekly - Ken Pishna)

Shane Carwin se ponovno ozlijedio i ovih dana bi se trebao podvrgnuti novoj operaciji. Povratak donedavnog izazivača u teškoj UFC-ovoj kategoriji se očekuje sredinom 2012. O nemilom scenariju, Carwin je javnost izvijestio preko svoje web stranice.

“Posljednjih godina sam testiran na najteže moguće načine. No, ovakvi problemi te samo guraju prema vrhu i dodatno me motiviraju. Cijelu svoju karijeru se borim s ozljedama još od dana kada sam igrao američki nogomet. Dao sam sve od sebe kako bih nastavio trenirati i mogao odrađivati borbe”, napisao je u uvodu Carwin i otkrio kako je trebao nastupiti na UFC-u 141 u prosincu.

Podsjećamo, Carwin je nakon drugog poraza u nizu protiv Juniora dos Santosa poručio javnosti da je zdrav i da očekuje povratak u kavez u prosincu ili siječnju.

“Na treningu za UFC 141 sam se jednostavno ukočio. Nije se radilo o ozljedi kao u borbi protiv Lesnara, no jednostavno sam se smrznuo i osjetio sam da su mi se leđa ukočila. Snimanja su pokazala da mi je jedan disk stisnuo živac. Doktori su mi dali dvije opcije: da se umirovim i da sam  par godina miran bez operacije ili da se podvrgnem operaciji i da nastavim s karijerom.”

Carwin se odlučio za ovu drugu opciju i sada ga čeka teška operacija i dug oporavak. Ovaj odlični UFC-ov teškaš ima čak 36 godina, a u karijeri je ubilježio tek dva poraza. Posljednji od Juniora dos Santosa i onaj prije njega od Brocka Lesnara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI