Carwinov trener: Bio je kao Rocky Balboa!

UFC 13.06.2011 08:47h Autor:

Shane Carwin vs. Junior Dos Santos

“Za mene, bilo je to kao u filmu Rocky Balboa. Filmovi se rade po ovakvim borbama. Ja, kao trener, sam se osjećao kao da smo pobijedili. Nismo dobili borbu, ali smo slavili kao tim. Shane nije izgubio mentalnu bitku. Izašao je kao ratnik…da ste samo vidjeli kako je razbijeno izgledao u bolnici. No, umjesto da odustane već nakon prve runde, pružio je fanovima sjajnu borbu”, izjavio je glavni trener Shanea Carwina Trevor Whittman nakon teškog poraza njegovog pulena u dvoboju sa Juniorom Dos Santosom na UFC-u 131.

Whittman priznaje kako ništa nije išlo kao što je bilo predviđen i planirano…

“Htjeli smo Juniora pritisnuti uz ogradu i “dirty boksom” ga izmoriti. Ako se ukaže prilika, plan je bio ići i na rušenje i tako ga s vremenom sve više i više izmarati. No, lakše je reći, nego napraviti. Junior je direktima potpuno onemogućio na Shane napravi bilo što. Stvarno mu treba čestitati”, objašnjava ugledni trener.

Unatoč porazu, Whittman kaže kako je ga je dvoboj protiv JDS-a inspirirao i impresionirao.

“Neke borbe dobiješ, neke izgubiš…stvarno dugo radim ovaj posao. No, u subotu me ovaj dvoboj dodatno impresionirao i inspirirao. Shane je već u prvoj rundi bio na rubu prekida. Kada se dignuo i došao do kuta, izgledao je isprebijano. Bio je fizički natučen, ali je bio i mentalno potpuno svladan. Nisam mu mogao dati nikakav dobar savjet. Ništa nije pomagalo sve dok nisam spomenuo njegovu obitelj. Rekao sam mu da pruži sve od sebe za svoju obitelj i tada se nešto u njemu promijenilo…”

No, niti to nije pomoglo Shaneu Carwinu koji je doživio teško prizemljenje protiv Juniora dos Santosa. Brazilac je slavio uvjerljivom odlukom sudaca i zacementirao poziciju prvog izazivača u teškoj diviziji…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI