Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Carlos Condit se spektakularno vratio, pobjede prekidima Oliveire i Bektića te ponavljanje slučaja brazilskih sudaca | Fight Site

Carlos Condit se spektakularno vratio, pobjede prekidima Oliveire i Bektića te ponavljanje slučaja brazilskih sudaca

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.05.2015 20:54h Autor:

Carlos Condit

U glavnom meču večeri Fight Nighta u brazilskom gradu Goianiji, bivši privremeni prvak Carlos Condit je svladao Thiaga Alvesa tehničkim nokautom nakon intervencije liječnika na kraju druge runde. U co-main eventu smo vidjeli revanš između Charlesa Oliveire i Nika Lentza, a slavio je brazilski borac prisiljavanjem na predaju u trećoj rundi. Do nove pobjede došao je Mirsad Bektić, a nažalost ponovno će se pričati i o sucima.

Condit i Alves su zapravo ponudili ono što se očekivao od njih, a šteta je da Alves jednostavno nije bio u stanju nastaviti nakon druge runde, posebno zato jer je prvu rundu završio sjajnim izdanjem te ju možda čak i dobio. No, u drugoj je Condit prezentirao zašto nosi nadimak "Natural Born Killer". Pogodio je Alvesa laktom, a kad je vidio da je Brazilac uzdrman, krenuo je i jednostavno nije stao. Alves je izdržao sve, ali kad su doktori u kutu vidjeli u kakvom je stanju njegov nos, jednostavno nisu mogli dozvoliti nastavak.

Najatraktivniji parteraš UFC-a Charlesa Oliveira je došao do četvrte pobjede u nizu, i to u jednoj briljantnoj borbi, gdje su i on i Nik Lentz ponudili sve što imaju na svom repertoaru. Bila je to borba vrlo slična onoj između Oliveire i Hatsua Hiokija, bezbroj atraktivnih pokušaja poluga ili gušenja, vrhunske tranzicije i izlaženja iz neugodnih situacija, sve je to dokazalo da i borbe koje se većinom provode u klinču ili na parteru mogu publiku podići na noge.

Ključni trenutak dogodio se početkom treće runde. Lentz je Oliveiru srušio, no ovaj se okrenuo i podigao, pogodio Lentza koljenom, uhvatio jednoručnu giljetinu, obuhvatio ga nogama, nakon čega završavaju na podu, a malo nakon toga Lentz tapka. Nevjerojatna završnica najatraktivnijeg svjetskog grapplera.

Charlesov imenjak, Alex Oliveira, poznat kao brazilski kauboj, također je došao do pobjede gušenjem, a njegova žrtva bio je KJ Noons, koji je vrlo brzo upao u zamku te bio prisiljen na tapkanje. Na glavnom programu je prekidom slavio i Darren Till, čiji su laktovi bili prebrutalni za Wendella Oliveiru.

No, preostale dvije borbe su ponovno dovela do problema sudaca na brazilskim eventima. Borba Francimara Barrosa i Ryana Jimma možda ne toliko, iako je Kanađanin ostavio bolji dojam, a suci pobjednik proglasili Brazilca, štoviše dvojica su mu dala čak sve tri runde. Ono što su brazilski suci po drugi put napravili Normanu Parkeu je sramota. Irac nije pružio najbolju borbu, no znao je odgovoriti Francisku Trinaldu, srušiti ga četiri puta u borbi te držati kontrolu. Ipak, podijeljena odluka sudaca još je jednom štetila ovom borcu. On je najavio da ovog puta neće dozvoliti da dođe do odluke sudaca, no svojim stilom borbe to nije dokazao te mu se ponovila situacija iz borbe protiv Leonarda Santosa.

Na uvodnom programu je zanimljiva bila borba Jussiera Formige i Wilsona Reisa, a Formiga je još jednom pobjedom došao vrlo blizu napada na naslov prvaka u muha kategoriji. Bio je bolji borac od Reisa te zasluženo slavio odlukom. Rony Jason se vratio nakon kontroverznog poraza od Robbiea Peralte te slavio vrlo lijepim trokutom protiv Damona Jacksona, a uspješno je u UFC-u debitirao i Danac Nicolas Dalby, pobijedivši Eliseua Zaleskog sudačkom odlukom.

Mirsad Bektić je došao do svoje treće pobjede u UFC-u, ali i prve prekidom. Za razliku od prošle borbe, gdje je držao kontrolu gotovo cijelih 15 minuta, ovdje je odlučio pokazati koliko je zapravo dobar. Protiv izuzetno opasnog borca kao što je Lucas Martins, Bektić je krenuo silovito i agresivno, brzo ga srušio, a onda pokušavao završiti. Brazilac je izdržao prvu rundu, no u drugoj je egzistirao samo pola minute. Bektić još jednom dolazi do rušenja, slijedi ground n' pound te je sudac bio prisiljen spasiti Martinsa teških batina.

UFC Fight Night: Condit vs. Alves

Carlos Condit def Thiago Alves by TKO (intervencija liječnika, R2, 5:00)
Charles Oliveira def Nik Lentz by Prisiljavanje na predaju (Giljotina, R3, 1:10)
Alex Oliveira def KJ Noons by Prisiljavanje na predaju (RNC, R1, 2:51)
Francimar Barroso def Ryan Jimmo by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Francisco Trinaldo def Norman Parke by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Darren Till def Wendell Oliveira by KO (Laktovi, R2, 1:37)

Uvodne borbe:

Rony Jason def Damon Jackson by Prisiljavanje na predaju (Triangle Choke, R1, 3:31)
Jussier Formiga def Wilson Reis by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)
Nicolas Dalby def Elizeu Zaleski by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Mirsad Bektić def Lucas Martins by TKO (Udarci, R2, 0:30)
Juliana Lima def Ericka Almeida by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-25)
Tom Breese def Luiz Dutra by TKO (Udarci, R1, 4:58)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI