Carlos Condit objasnio zašto se vraća: Želim se boriti do posljednjeg dana svog života

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2017 17:15h Autor:

Carlos Condit vs. Robbie Lawler

Carlos Condit vraća se u kavez za dva i pol mjeseca, nakon što ga nismo vidjeli od kolovoza prošle godine. Priznao je kako dugo vremena nije znao hoće li ikad nastaviti s ovim, no također je i priznao kako je to jače od njega.

Condit se prošle godine borio dva puta, na njenom samom početku te spomenutu borbu u kolovozu. Ta na početku bila je ona sjajna borba za titulu protiv Robbiea Lawlera, koju je izgubio sudačkom odlukom nakon pet rundi, iako mnogi i dan danas smatraju kako je iz te borbe trebao izaći s pojasom prvaka u svom vlasništvu. U kolovozu je odradio meč protiv Demiana Maie, a izgubio ga je vrlo brzo, bez da je uspio išta napraviti u toj borbi. Odmah nakon borbe je rekao kako nije siguran pripada li još uvijek u sport kojim se bave te nakon toga dugo nije nitko ništa čuo o njemu. A u njemu je zapravo iznutra gorjelo mnogo stvari.

“Osjećaj želje za borbom me zapravo nikad nije napustio, ja sam borac i to je ono što volim raditi. Kada bih gledao samo na to što želim raditi, to bi bilo biti borac. Zapravo, kad bih mogao birati, želio bih se boriti do posljednjeg dana svog života. Nakon te borbe sam se sav osjećao nekako bezvoljan, ja sam osoba koja se voli natjecati, jako sam kompetitivan i u svim sam svojim UFC borbama, pa čak i onima koje sam izgubio, dao sve od sebe i ostavio dobar dojam. No, u toj borbi nisam mogao napraviti baš ništa i to je uzrokovalo taj osjećaj kod mene”, objasnio je Condit što se tada zapravo dogodilo i zašto je toliko depresivno djelovao taj poraz na njega.

Tako jedno dulje vrijeme niti on sam nije znao što će tu na kraju izaći i hoće li se više ikad boriti. Dugo je vagao opcije, ali je na kraju shvatio kako je ipak to ono gdje se on najbolje snalazi. Prošao je do sada puno ratova u kavezu, no tek mu je 33 godine i to automatski daje dojam da on ispred sebe ima još podosta toga što može pružiti.

“Dugo sam bio izvan svega, razmišljao sam stalno o tome da se vratim u dvoranu i vidim kako stojim protiv drugih boraca, no nisam to napravio, nisam bio siguran što želim. Postoji puno faktora, to koliko se volim boriti i koliko volim trenirati nije nikad bilo upitno. Volim svoj tim, volim biti okružen tim ljudima, a i s financijske strane mi ovo odgovara. Ja nisam završio fakultet, nemam puno opcija za sebe, ovo je ono što ja radim, ovo je ono kako ja prodajem svoje usluge. Tako da je vrijeme da navučem te rukavice te platim račune i nahranim one koje trebam.”

 Na UFC 219, 30. prosinca, čeka ga Neil Magny. U pitanju je borac koji je gotovo pa vječni autsajder, ali borac koji je upravo pod tom ulogom došao do velikih pobjeda protiv boraca kao što su Hector Lombard, Johny Hendricks ili Kelvin Gastelum. Condita svakako čeka zanimljiv ispit i odgovor na pitanje koliko u njemu još ima vatre da pruža onakve borba kao što je bila na UFC 195 borca protiv Robbiea Lawlera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI