Carlos Condit: Nisam gotov, vraćam se krajem godine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2018 09:51h Autor:

Carlos Condit

Iako je izgubio sedam od svojih posljednjih devet borbi i to nimalo na neki ljepši način, Carlos Condit ne odustaje te je najavio još napornije treninge i povratak krajem godine.

Nakon svog posljednjeg poraza, koji mu je prošlog mjeseca nanio Alex Oliveira, ujedno i četvrtog poraza u nizu, Carlos Condit je izjavio kako ne zna što mu slijedi, ali da osjeća kako u sebi i dalje ima vatru potrebnu za boriti se protiv najboljih boraca svijeta. Od tada nismo čuli ništa o njemu, a ovih mjesec dana proveo je upravo uz razmišljanje što i kako dalje. Čini se kako je donio odluku.

Iz njegovog menadžerskog tima otkrili su da im se Carlos javio i da je rekao kako se svakako želi ponovno boriti. No, to neće biti uskoro, budući da je rekao kako će tražiti borbu u studenom ili prosincu, što bi značilo da će Condit uzeti dodatno vrijeme za potpuno oporavak i pripreme, ali i za to da mu glad za borbom i pobjedom postane još veća.

S navršene 34 godine, Condit je u borilačkom svijetu daleko od statusa veterana, no čak 42 odrađene borbe, od čega je većina na visokom nivou, svakako su ostavile neke posljedice. Dva puta se Condit borio za naslov UFC-ovog prvaka velter kategorije, a jedno je vrijeme držao i privremeni pojas. Prije dolaska u UFC bio je prvak WEC promocije, a u oktogonu je ukupno na sedam pobjeda i osam poraza.

U UFC karijeri upisao je pobjede protiv Nicka Diaza, Rorya MacDonalda, Dana Hardya i mnogih drugih, a većina MMA fanova smatra da je u siječnju 2016. godine trebao postati UFC prvak. Tada je odradio fantastičnu borbu protiv Robbiea Lawlera, no suci su podijeljenom odlukom pojas ipak ostavili tadašnjem prvaku. Bio je to trenutak u kojem je krenuo Conditov pad, za koji do sada još uvijek nije pronašao lijeka. U ljeto 2016. vrlo brzo je izgubio borbu od Demiana Maie, da bi se vratio u prosincu prošle godine, odnosno nakon 16 mjeseci pauze, no tada je poražen od Neila Magnya. Negativan niz trenutno je zaustavljen na spomenutoj borbi protiv Oliveire.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI