Carla Esparza i Rose Namajunas za prvu UFC prvakinju u slamka kategoriji (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2014 00:43h Autor:

Carla Esparza i Rose Namajunas

U finalnoj borbi 20. sezone Ultimate Fightera sastati će se Carla Esparza i Rose Namajunas. Pobjednica ove borbe, koja je na rasporedu sutra, bit će prva UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji.

Nakon što je Rose Namajunas, zaručnica Pata Barrya, došla do finala 20. sezone Ultimate Fightera, u sve tri borbe slaveći prisiljavanjem na predaju, postalo je jasno za koga je Dana White rekao da je vidio novu Rondu Rousey. Njoj je preostala samo jedna borba do osvajanja UFC naslova, no s druge strane će biti Carla Esparza.

Esparza je u show došla kao prva nositeljica i glavna favoritkinja, budući da je bila prvakinja Invicta organizacije. Opravdala je očekivanja, a do finala je savladala treću i četvrtu nositeljicu, Teciu Torres i Jessicu Penne. Namajunas je posebno impresivno izgledala u polufinalnu, pobjedom kimurom u prvoj rundi, protiv Rande Markos.

Esparza je unatoč svemu favoritkinja prije ovog finala, ali Namajunas je pokazala ogroman napredak, došavši u show sa samo tri profesionalne borbe iza sebe, a slavila je u dvije od njih. Poražene polufinalistice, Randa Markos, koja trenira u Detroitu kod Deana Cruickshanka, oca Darona Cruickshanka, koji također nastupa na sutrašnjem cardu te Jessica Penne, također će se međusobno boriti na finalnom eventu.

Karyn Bryant je u svojoj emisiji TUF Talk, koja se emitirala nakon svake epizode, ugostila finalistice, no i još četiri djevojke, Randu Markos, Heather Clark, Lisu Ellis i Bec Rawlings. Pogledajte kako je to izgledalo i poslušajte njihove najave.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI