Cariaso: Gledajte i vidjet ćete da sam zaslužio borbu za naslov

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.09.2014 18:04h Autor:

Chris Cariaso

Iako veliki broj MMA fanova smatra kako Chris Cariaso nije zaslužio borbu za naslov UFC-ovog prvaka, ovaj borac je uvjeren kako može sve njih razuvjeriti. Kratko je pozvao fanove da pogledaju borbu i da vide kako je s razlogom tu gdje je.

Iako je trenutno unutar niza od tri pobjede, mnogi su uvjereni kako Chris Cariaso (17-5, 7-3 u UFC-u) nije zaslužio priliku boriti se za UFC-ov naslov u muha kategoriji. No, Cariaso je iskusni UFC-ov i WEC-ov veteran, koji iza sebe ima borbe s velikim imenima, a on je uvjeren kako je u potpunosti zaslužio tu priliku:

"Iako je prilika došla puno ranije nego što sam je i sam očekivao, moram priznati kako sam frustriran cijelom situacijom koja je nastala otkad sam predstavljen kao novi izazivač. No, sigurno da imam oružja kojima ga mogu savladati. Iako mi se prvobitno nije svidjelo što je borba pomaknuta, na kraju sam sretan zbog toga, jer sam se imao više vremena pripremiti. Uspio sam dodatno poraditi na nekim područjima i sad mislim da sam u potpunosti spreman za borbu", rekao je izazivač.

Iako je, prije ovog niza od tri pobjede, Cariaso upisao poraze od Johna Morage i Jussiera Formige, on je uvjeren kako više nije isti borac. Rekao je: "Ne tražim izlike za poraze, no u to vrijeme sam imao osobnih problema, a i nakon tih borbi sam promijenio svoj trening. Mislim kako su se zvijezde posložile za ovu borbu i to u trenutku kad sam napokon postao kompletan borac. Loše stvari su iza mene i ovo što slijedi je moje vrijeme."

Mnogi se pitaju kako savladati Demetriousa Johnsona. To su, u muha kategoriji, pokušali gotovo svi top borci, kao što su Dodson, Moraga ili Benavidez, koji se s "mišem" borio čak dva puta i to bez uspjeha, no Cariaso ne to pitanje ima jednostavan odgovor: "Kako pobijediti Johnsona? Jednostavno, moraš ga načeti, povrijedi i ona dalje ide lako. Moraš se pripremiti za njegov tempo i odgovoriti na njega. Gledajte borbu u subotu, pa ćete vidjeti kako se boriti s njim i dokazat ću vam da sam zasluženo tu gdje jesam."

No, Johnson je kompletan borac, kojem odgovara gotovo svaki aspekt borbe. No, Cariaso nema problema niti s tim. "Gdje god da borba ode, ja sam spreman. Uvjeren sam kako se on do sad nije sastao s udaračem kap što sam ja, a niti s nekim tko ima stil grapplinga kao što je moj. Mnogi ljudi nisu vidjeli kakav sam na podu, ali vjerujte da je to nešto čega se potrebno čuvati", uvjeren je Cariaso u svoje vještine.

Cariaso je izrazito veliki autsajder prije ove borbe, nešto slično kao što je bio TJ Dillashaw prije borbe protiv Renana Baraoa. Može li Cariaso uzrokovati drugo veliko iznenađenje u UFC-u ove godine? Saznat ćemo u subotu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI