Caraway: Ukoliko savladam Assuncaoa, zaslužujem borbu za titulu

UFC 01.10.2014 18:37h Autor:

Bryan Caraway

Bryana Carawaya u subotu čeka veliki ispit. Na Fight Night 54 eventu sastaje se protiv Raphaela Assuncaoa, trenutno prvoplasiranog borci na UFC-ovoj listi izazivača u bantam kategoriji. Caraway je uvjeren kako bi ga pobjeda nad njim dovela u priliku da se bori za UFC-ov pojas.

S jako dobrim nizom i sjajnim pobjedama iza sebe, Bryan Caraway (19-6, 4-1 u UFC-u) je dobio priliku odraditi najveći ispit do sada. S druge strane će mu stajati Raphael Assuncao, borac sa šest pobjeda i nizu te borac koji se već trebao boriti za naslov UFC prvaka u bantam kategoriji. Caraway vjeruje da bi pobjedom nad prvim izazivačem on preuzeo njegovo mjesto:

"Mislim kako bi mi pobjeda nad Assuncaom trebala osigurati napad na titulu. Neki su se borci borili za titulu s puno slabijim nizom i skorom nego što je moj. Primjerice Michael McDonald i Eddie Wineland. Ja sam, u svojim očima i u očima velikog broja fanova, na 5-0 u UFC-u. Moj jedini poraz je podijeljenom odlukom od Mizugakija, no već je sve rečeno o toj borbi, trebao sam ju dobiti. Ostale sve protivnika sam završio, tako da, vjerujem da je, ako savladao Raphaela, borba za titulu moja iduća borba."

Uvjeren je kako, osim dobrog skora, ima još nešto što bi moglo igrati bitnu ulogu kod izbora budućeg glavnog pretendenta na UFC-ov naslov:

"Trenutno sam drugi u ovoj diviziji, iza Uriaha Fabera, po broju pobjeda prisiljavanjem na predaju, a i ja sam finišer. Od svojih 19 pobjeda, 18 sam ostvario prekidom i mislim da je to dobar skor. Također, Assuncao je posljednji koji je pobijedio trenutnog prvaka i mislim da su to dovoljni argumenti koji govore u moju koristi. Naravno, ako dođem do pobjede u subotu."

Carawaya je, nakon svoje pobjede na UFC 178, prozvao Manny Gamburyan, koji se tek spustio u bantam kategoriju, no rekao je kako mu se Caraway zamjerio u prošlosti i želi se susresti s njim. Bryan ipak vjeruje kako Gamburyan ima druge motive za to:

"Razumijem zašto me proziva, ipak sam ja borac u vrhu, s dobrim nizom i borim se protiv prvoplasiranog borca. Ja Gamburyana jako cijenim, no tek se spustio u ovu kategoriju, prethodni rezultati mu nisu bili najbolji i mislim kako trenutno nema govora o našoj borbi. No, ukoliko napravi neki niz, savlada nekoliko protivnika i približi mi se po rankingu, vrlo rado bih prihvatio tu borbu, jer je Gamburyan jako dobar i kvalitetan borac koji je već puno dao ovom sportu."

Caraway je inače bio sudionik 14.sezone Ultimate Fightera, gdje je nastupio u perolakoj kategoriji, a poražen u polufinalu od Dennisa Bermudeza, u najboljoj borbi sezoni. Prije tog je nastupao u WEC-u, a nakon Ultimate Fightera postao je član UFC-a te dogurao do mjesta unutar Top 10 poretka, gdje se nalazi i sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI