“Canelova” sutkinja opet na udaru: Zbog te pijanice izgubio sam borbu! Što je ona gledala?

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2018 17:47h Autor:

Dodson vs. Munhoz

Tek što se vratila suđenju, i to ovog puta na UFC eventu, kontroverzna sutkinja Adelaide Byrd ponovno je verbalno napadnuta, ovog puta od borca koji nikako nije zadovoljan njenim viđenjem borbe u kojoj je sudjelovao. Riječ je o Pedru Munhozu.

Munhoz se prošlog vikenda borio na UFC 222 eventu protiv Johna Dodsona, a njihova neizvjesna borba otišla je do sudačke odluke. A jedna od tri osobe zadužene za bodovanje bila je Adelaide Byrd, sutkinja atletske komisije Nevade, koja je postala poznata u rujnu prošle godine. Naime, u pitanju je ona sutkinja koja je boksački meč Canela Alvareza i Gennadya Golovkina dosudila 118-110 u korist Meksikanca. Atletska komisija ju je nakon toga neko vrijeme udaljila od suđenja borilačkog sporta, da bi se vratila proteklog vikenda i to na UFC-u.

Nažalost po nju, došla je baš na event koji je srušio rekord po broju podijeljenih odluka na jednom eventu, odnosno bilo ih je čak pet. U nekima od njih je i ona sama sudjelovala, no nije bilo prigovora, osim od strane jednog borca. To je gore spomenuti Munhoz, koji je izgubio borbu podijeljenom odlukom. Posebno ga je smetala sudačka kartica koja je glasila 30-27 u korist Dodsona. U pitanju je upravo ona spomenute Byrd.

“Ja ne znam što je ona gledala? Možda borbu prije moje pa je na moju došla pijana? Što se događalo u njenoj glavi, što je ona vidjela, razumije li se ona uopće u ovo? Razlikuje li boks od MMA? Gleda li na agresivnost, pokušaje, grappling, kickove, kontrolu kaveza? Ili je možda fan Floyda Mayweathera i njegovog načina boksa, odnosno igre Toma i Jerrya, mačke i miša koji cijelo vrijeme bježi od nje?”, ljuto je komentirao Munhoz suđenje i posebno njenu odluku.

Ne slaže se niti s odlukom suca koji je dvije runde dao Dodsonu. Priznao je da može prihvatiti da je prva runda otišla 60-40 u korist njegovog protivnika, no smatra kako je u nastavku borbe on bio taj koji je nanosio više štete te koji je tražio borbu i način kako ju privesti kraju.

“Po svemu što sam napravio sam potvrdio kako sam ja bio taj koji se došao boriti. Cijelo vrijeme sam napadao i ne znam što sam još morao učiniti da bih dobio ovu borbu. Jesam li trebao bježati poput njega? Onda ne bi bilo niti borbe, jer bismo obojica bježali. Dao sam sve od sebe i ponudio sam tu razliku da sam ja uistinu htio boriti se. Osim toga, pogodio sam ga nogom u glavu, pogađao sam ga u tijelo i low kickovima. Imao sam rušenje u trećoj rundi, radio sam sve što treba. On je samo bježao i koristio prednji direkt. On je samo bježao, a jednostavno je prebrz da bih ga svaki put uhvatio”, dodao je Munhoz, kojem je ovim porazom prekinut niz od četiri pobjede u UFC-ovoj bantam kategoriji.

31-godišnji Brazilac mora se pomiriti s tim što se dogodilo i nastaviti dalje. Još je dovoljno mlad da bi došao do prilike u nekom budućem vremenu boriti se za titulu prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI