Calvillo oštrije kažnjena od strane Komisije radi cannabisa

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.03.2018 09:49h Autor:

Cynthia Calvillo

Prije nekoliko dana smo izvijestili kako je UFC-ova borkinja Cyntia Calvillo prihvatila suspenziju USADA-e u trajanju od šest mjeseci radi pozitivnog testa na cannabis. 30-godišnja borkinja je tijekom testiranja u prosincu u svom organizmu imala metabolite cannabisa – Carboxy-Tetrahydrocannabinol ili prevedeno, konzumirala je cannabis što je protiv pravila i atletskih komisija i USADA-e.

S obzirom da se dvoboj protiv Esparze kada je i obavljeno testiranje održao u Las Vegasu pod ingerencijom Atletske Komisije države Nevade, nakon USADA-e, o ovom slučaju se odredila i Komisija.

Ona je odlučila oštrije kazniti Calvillo te je 30-godišnjakinja dobila 9 mjeseci suspenzije. To znači da se u UFC-ov Octagon može vratiti tek 30. rujna, tri mjeseca nakon što odsluži kaznu USADA-e. Osim suspenzije, popularna borkinja je morala platiti i globu u iznosu od 6150 dolara, odnosno 15 posto od svog honorara koji je iznosio 41 tisuću dolara.

Calvillo za sada ima impresivnih 6-1 u profesionalnoj karijeri i rangirana je kao 9. borkinja slamka kategorije UFC-a. Na UFC-u 219 je poražena jednoglasnom odlukom sudaca od Carle Esparze pa se s obzirom na poraz u tom dvoboju ishod neće promjeniti.

UFC-ova mezimica prihvatila šestomjesečnu suspenziju radi cannabisa

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI