Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cain Velasquez: Stipe je velik prvak, ali to ne znači da je odmah zaslužio revanš s Cormierom | Fight Site

Cain Velasquez: Stipe je velik prvak, ali to ne znači da je odmah zaslužio revanš s Cormierom

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.02.2019 10:24h Autor:

Cain Velasquez

Cain Velasquez ima veliko poštovanje prema Stipi Miočiću, za kojeg kaže kako ga prati od početka karijere. Ipak, ne slaže se kako je isti po gubitku titule odmah trebao dobiti priliku za revanš.

Velasquez se u nedjelju vraća i to po prvi put nakon UFC 200 priredbe, održane u srpnju 2016. godine. Dolazi u diviziju kojom je nekad vladao, a sad će se pokušati vratiti na tron iste. Dok ga nije bilo među aktivnim borcima, onaj koji je većino tog vremena držao titulu bio je Stipe Miočić. O njemu je Cain Velasquez nešto rekao tijekom druženja s medijima u Phoenixu, gdje će odraditi borbu protiv Francisa Ngannoua.

“Stipe je odradio sjajan posao kad je trebalo i došao je do svake pobjede koja mu je trebala. Ja mu ovim putem skidam kapu zbog momaka koje je pobijedio. Po mom mišljenju, on je bio veliki  šampion. Pratio sam njegovu karijeru od početka i odmah sam znao koliko je dobar i koliko će tek biti dobar”, rekao je Cain o Stipi Miočiću, borcu protiv kojeg bi se vrlo lako mogao susresti, ukoliko meč protiv Ngannoua prođe onako kako on vjeruje da hoće.

Unatoč tome što je rekao u odlomku iznad, Cain je dodao kako je isto tako bio uvjeren da Miočić sjajno odgovara kao protivnik njegovom timskom kolegi Danielu Cormieru. Na kraju se i dogodilo ono što je Cain pretpostavio. Cormier je trenutno prvak teške kategorije, a Miočić zahtjeva revanš i odbije sve ostale borbe. S tim potezom bivšeg prvaka se Velasquez baš i ne slaže. On je također imao situaciju kad je izgubio titulu dok je bio na vrhuncu popularnosti i odradio je jednu borbu prije revanša s Juniorom Dos Santosom.

“Ipak, kad je Daniel ugovorio borbu protiv njega, nisam vidio način na koji Daniel to može izgubiti. Bio sam prilično uvjeren kako ga ima. Što se tiče revanša, ne može se nikad znati kako stvari stoje. Ovo je industrija zabave puno više nego sam sport i svašta se u trenutku može dogoditi. To što je netko veliki prvak ne znači da će odmah dobiti priliku ponovno napasti titulu”, ispričao je.

Puno je upitnika ispred borbe protiv Ngannoua, no svima upućenijima je glavno pitanje oko toga kakav će se Cain vratiti u kavez. Mnogi smatraju da bi povratak starog Caina doveo do uvjerljive pobjede. No, samo malo slabija verzija mogla bi primiti neku od Francisovih bombi.

“Imao sam odličan kamp i spreman sam. Za mene je ta borba kao partija šaha. Moj je zadatak ući u borbu i pobijediti ga na najbolji način na koji mogu i znam. Ukoliko borba ode na pet rundi, ja to moram pretvoriti u rat na pet rundi, tako stvari stoje”, najavio je borbu koja predstavlja ključ divizije i nije važna samo za dvojicu koji u njoj sudjeluju, nego i za sve ostale. Sigurno će i Stipe Miočić budno pratiti ono što će se dogoditi u Phoenixu te posebno sve što će se dogoditi nakon borbe, neovisno kako na kraju ista završi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI