Cain Velasquez: Morat ću promijeniti način na koji treniram

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.04.2016 13:11h Autor:

Cain Velasquez

Pred nove izazove koji ga čekaju u karijeri, bivši UFC-ov teškaški prvak Cain Velasquez je izjavio kako će morati promijeniti nešto o svom treningu, da bi mogao odgovoriti na ono što je ispred njega.

Velasquez inače dolazi iz tima American Kickboxing Academy, koji je poznat po dvije stvari. Prva je ta da, iako nemaju veliki broj boraca u UFC-u kao neki konkurentski timovi, trenutno drže čak dva pojasa prvaka (Rockhold i Cormier), a dva borca su im u samom vrhu svojih divizija te možda idući izazivači (Nurmagomedov, Velasquez). Druga je ona nepopularna, a to su dosta česte ozljede boraca iz tog tima, a kao savršen primjer toga upravo je tu bivši teškaški prvak.

U posljednje dvije i pol godine, Velasquez je upisao tek jedan nastup i to je bio onaj gdje je izgubio pojas prvaka od Fabricia Werduma. Protiv tog istog Werduma je čak dva puta otkazivao borbu zbog ozljede, a pred ugovoreni nastup na UFC 200, smatra kako mora nešto napraviti da se to ne bi ponovno dogodilo pred borbu s Travisom Browneom.

“Ne želim biti ozlijeđen, želim biti aktivan i redovno se boriti. To je ono zbog čega sam ovdje, to je moj posao i ja volim taj posao te ga želim raditi što više mogu. No, stvari u ljudskom se mijenjaju te sam doživio ozljede zbog kojih sam izgubio mjesto prvog izazivača. Sad je najvažnije napraviti nešto da se to više ne događa i da se napokon pojavim na ugovorenoj borbi. Kako zbog mene, tako i zbog fanova”, rekao je Cain.

Bit će zanimljivo vidjeti što će se tu promijeniti, posebno zbog toga što sve više čitamo o tome kako Cainova leđa više nikad neće biti kao prije. Vjerojatno je tako kad treniraš hrvanje s Danielom Cormierom i Lukeom Rockholdom. Sve na kraju nosi svoje posljedice, no nadamo se da je Velasquez ipak uspio održati svoje tijelo dovoljno zdravih da se bori još par godina na najvišoj razini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI