Cain Velasquez i Cub Swanson uklonjeni sa službenog UFC rankinga!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.03.2018 16:24h Autor:

Cain Velasquez

Iako UFC nije izbacio  nove službene ljestvice već 12 dana, odnosno od posljednjeg eventa, danas su se na njima ipak dogodile neke promjene. Naime, nekoliko boraca je bez objašnjenja uklonjeno s istih.

Najveće ime koje se više ne nalazi na ljestvicama svakako je Cain Velasquez. Bivši prvak nalazio se na četvrtom mjestu teškaške ljestvice, na kojoj ga sada više jednostavno nema. Svi borci do sada plasirani ispod njega su otišli mjesto naprijed, tako da je četvrto mjesto od Caina sada preuzeo Curtis Blaydes. Razlog za ovo može se pronaći u tome što Velasquez nije nastupio od srpnja 2016. godine, kad je savladao Travisa Brownea na UFC 200 te što ne postoji približan termin kada bi mogao odraditi iduću borbu. S rankinga je uklonjen i do sada 12. plasirani Tim Johnson, no ne zna se koji je razlog za taj potez. On je u svojoj posljednjoj borbi savladao Brazilca Marcela Golma, a u promociji je na četiri pobjede i tri poraza.

Čak i veće iznenađenje dogodilo se na ljestvici perolake kategorije. Tamo više nema Cuba Swansona, kojem je službeno istekao ugovor s UFC-om. Borac je izjavio kako želi potpisati novi, no za sada se to nije dogodilo, a ovim potezom se odmah stvara dojam da UFC možda niti nema namjeru produžiti suradnju s jednim od najboljih boraca svijeta do 66 kilograma. Swanson je ugovor istekao krajem prošle godine, u borbi gdje je poražen od Briana Ortege, a prije tog je bio unutar niza od četiri pobjede. Swanson se, poput Velasqueza, nalazio na četvrtom mjestu kategorije.

Sve službene ljestvice možete pogledati na OVOM linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI