Cain Velasquez: Dat ću sve od sebe da dođem do borbe protiv Jona Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2019 10:15h Autor:

Cain Velasquez

Potencijalna borba Caina Velasqueza i Jona Jonesa nešto je o čemu se glasno razglabalo prije nego je Velasquez upao u probleme s ozljedama, a  Jones upao u svoje poznate probleme s drugim stvarima. Sada kada su obojica ponovno tu, ta bi se priča mogla ponovno pokrenuti.

Otprilike 2012. i 2013. godine Cain Velasquez izgledao je kao teškaš koji će porušiti sve rekorde. Dva uništavanja svega što je Junior Dos Santos unio u kavez dovodila su do tog zaključka. Istovremeno je i najmlađi UFC prvak ikada, Jon Jones, čistio sve što se našlo ispred njega. I tad su prvi put krenule insinuacije međusobne borbe spomenutog dvojca. Ipak, poraz Velasqueza od Werduma doveo je do toga da se o tome brzo prestalo govoriti. Kasnije svi znamo što se događalo u karijerama oba borca te zašto niti blizu nešto tako više nije bilo moguće. No, sada ponovno imamo situaciju gdje u budućnosti možemo gledati prema takvoj borbi. Prvi je o tome progovorio Jonesov trener Mike Winkeljohn.

“Negdje u budućnosti mogao bi se dogoditi taj prijelaz. Mislim da će Jon nastaviti čistiti polutešku kategoriju i trenutno ne postoji plan odlaska među teškaše. No, novac i prave borbe to mogu promijeniti. To je nešto oko čega bismo mogli diskutirati. No, kao što sam rekao, za sada će Jones nastaviti čistiti svoju kuću”, izjavio je “Coach Wink” po pitanju potencijalnog odlaska Jonesa među teškaše, što je zapravo ono što fanovi najviše žele vidjeti.

Cain Velasquez se vraća idućeg mjeseca i njegove ambicije itekako su velike. Prije svega želi vratiti teškašku titulu, za što kaže kako je nešto što zapravo oduvijek smatra svojim. No, borba protiv Jonesa, posebno nakon što se umirovi Daniel Cormier, je nešto što smatra pravim korakom u budućnosti i borbom koja bi se trebala dogoditi.

“Nadam se da ću se boriti protiv Jonesa u budućnosti. Dat ću sve od sebe da do te borbe dođe”, izjavio je Cain u velikom razgovoru za MMA Fighting.

On se 18. veljače vraća borbom protiv Francisa Ngannoua, ugovorenom na pet rundi. Borbu će održati u Phoenixu, na prvom UFC on ESPN eventu. Nakon što je Cainom UFC otvorio suradnju s FOX-om, što je na kraju završilo kao najgledanija borba u UFC povijesti (5.8 milijuna), sada istog borca imaju i za prvi event na glavnom ESPN kanalu. Nešto o borbi protiv Ngannoua rekao je njegov trener, Javier Mendez.

“Može li Cain pobijediti Nganoua? Naravno. Može li ga Cain apsolutno uništiti? Apsolutno. Može li Cain biti nokautiran od strane borca koji udara kao teretni vlak? Može. Tako je moj posao jako pažljivo odraditi pripremu ove borbe. On je snažan, udara nevjerojatno jako i još je jako brz te izgleda kao da je vratio ono što je imao prije borbe s Miočićem. Neko vrijeme je djelovalo kao da se bori protiv samog sebe. Mislim da je od prevelikog samopouzdanja pao u situaciju bez samopouzdanja, da bi ga sada opet vratio. Tako da mislim kako će Cain protiv sebe imati najopasnijeg Francisa ikad jer je sve posložio u glavi. Ovo je borba gdje jedan udarac može presuditi”, rekao je čovjek koji je Caina dva puta doveo do teškaškog trona.

Hoće li Cain i treći puta doći do teškaške titule? Svakako ima šanse, jer bi mu eventualna pobjeda nad Ngannoum automatski donijela novu priliku za napad na titulu. Koliko je na njega djelovala pauza i hoće li se vidjeti da je u međuvremenu navršio 36 godina? Saznati ćemo vrlo brzo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI