Cain otkrio zašto ga nije bilo preko dvije i pol godine: Imao sam nešto važnije od borbi…

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2019 09:55h Autor:

Cain Velasquez

17. veljače dogoditi će se najiščekivaniji povratak u UFC kavez, onaj bivšeg dvostrukog teškaškog prvaka Caina Velasqueza. Njega nije bilo preko dvije i pol godine te je otkrio zašto je zapravo njegova pauza bila toliko duga.

Cain je posljednji put nastavio u srpnju 2016. godine na UFC 200 eventu, gdje je bio bolji od Travisa Brownea. Tom borbom osigurao je novi napad na titulu, odnosno revanš tadašnjem prvaku Fabriciu Werdumu. Borba se trebala održati krajem iste godine. Nažalost, bez te je borbe ostao zbog nove ozljede, no nitko nije očekivao kako će cijela pauza potrajati baš toliko dugo.

Posebno su se svi počeli čuditi što se Cain ne vraća, budući da je već godinu dana redovno u dvorani American Kickboxing Academya te je pomogao Danielu Cormieru u pripremama za Stipu Miočića i Derricka Lewisa. Prema tome, sve se činilo kako je spreman, ali ugovaranja novog nastupa nikako nije bilo. Sada je Cain otkrio kako i zašto, odnosno što ga je nagnalo na toliko čekanje povratka, koji će se 17. veljače napokon dogoditi. U Phoenixu ga, na prvom UFC on ESPN eventu, čeka Francis Ngannou.

“Imao sam neke ozljede, no prošao sam kroz to i oporavio se, a također sam proširio obitelj. Imam jednogodišnjeg sina, a ovog puta sam htio biti prisutan tijekom cijele trudnoće i njegove prve godine. Moja kći je sada devet godina, a tijekom procesa s njom je bilo jako teško. Tada sam bio konstantno u treningu te se bavio borbama i nisam proživio ono što sam kao otac trebao. Ovog puta sam iskoristio priliku da budem tu za svoju obitelj”, izjavio je Cain u velikom razgovoru za MMA Junkie.

Mnoge stvari su se promijenile otkako ga nema i Cain tako dolazi u jedno potpuno novo teškaško okruženje. No, to mu ne smeta, smatra da je mogao uzeti tu pauzu te se sad može vratiti i nastaviti tamo gdje je stao.

“Nema puno ljudi koji si mogu priuštiti da ih nema preko dvije godine, no ja sam imao taj luksuz. Htio sam biti s obitelji jer mi je to najvažnije i drago mi je da sam to napravio. Drago mi je što sam imao vrijeme koje sam mogao pokloniti njima i biti ovdje za njih.”

Ukoliko savlada Ngannoua, Velasquez će automatski ponovno biti glavni kandidat za borbu za titulu prvaka. To će se vjerojatno i dogoditi, ako uz Cainovu pobjedu dođe do situacije u kojoj Daniel Cormier više neće biti teškaški prvak. Uostalom, sam DC je odmah nakon osvajanja posao rekao kako će ga samo uzeti na čuvanje dok se ne vrati njegov dugogodišnji prijatelj i timski kolega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI