Budućnost Chrisa Weidmana je u poluteškoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2018 12:16h Autor:

Chris Weidman

Glavni trener Chrisa Weidmana otkrio je svoja razmišljanja o budućnosti bivšeg UFC prvaka srednje kategorije. Ray Longo za svog pulena budućnost vidi u promjeni kategorije, odnosno smatra da Weidman treba postati poluteškaš.

Chris Weidman izgledao je sjajno u borbi protiv Jacarea Souze, sve do druge polovice druge runde, kada je počeo usporavati. To je rezultiralo time da je u trećoj rundi poražen nokautom i to udarcem koji se nije činio toliko ubojit, posebno ako se gleda repriza istog. U tom slučaju treba se tražiti drugi razlog tako jakog efekta, a to je možda taj da je Chris već bio previše iscrpljen. Za to je potrebno naći razlog, a svoje razmišljanje po tom pitanju dao je njegov glavni trener.

“Mislim kako je skidanje kilograma prošlo dobro, no tko zna. Mozak je posljednje mjesto koje dobiva tekućinu nakon što odradite rehidraciju pa mislim da bi poluteška kategorija više odgovarala Chrisu, jer ovako nešto se u dvorani ne događa. Apsolutno nikada. Mislim kako je poluteška kategorija ona gdje bi Chris bio snažniji, čvršći i sigurniji”, rekao je Longo u Podcastu Jona Anika i Kennya Floriana.

Još jedan razlog za promjenu kategoriji bila bi situacija u kojoj se Chris sada nalazi. S četiri poraza u posljednjih pet borbi se podosta udaljio od novog napada na titulu do 84 kilograma. U drugom slučaju, da je savladao Souzu, slika bi bila potpuno drugačija i mogao bi se spremati za napad na tron. Longu je posebno žao zbog toga jer je vidio svog pulena u jako dobroj situaciji.

“Ovo je jedan veliki korak unazad. S pobjedom protiv Jacarea bi izgledao sjajno, budući da je već savladao Gasteluma. Da se borio protiv njega imao bi velike šanse jer će mu stilski ta borba uvijek odgovarati. Whittaker bi bila teža borba za Chrisa, no ja mislim kako on neće savladati Gasteluma. Tako je Chris ostao bez velike priliku, da je uspio savladati Jacarea bi imao ogromne šanse ponovno postati prvak”, objasnio je svoje viđenje.

Chris još uvijek nije izrekao dojmove po ovom pitanju, no već ranije je rekao kako se vidi u poluteškoj kategoriji. No, odlazak u nju je najavio tek nakon što ponovno osvoji pojas u srednjoj, koji je sada nekoliko borbi udaljen od njega, rekli bi smo da mu treba minimalno tri pobjede do takve prilike. U poluteškoj, koja je puno “praznija” od srednje, do tako nečega mogao bi doći puno prije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI