Brunson i Jacare najavili međusobnu borbu, no svaki u svojoj domovini

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.11.2017 16:21h Autor:

Jacare vs. Brunson 2012. godine

Čini se kako je UFC ugovorio jedan vrlo zanimljiv revanš u srednjoj kategoriji, nakon što su Derek Brunson i Jacare Souza potvrdili kako su borbu prihvatili. Jedini je problem što svaki od njih tvrdi kako je prihvatio borbu s mjestom održavanja u njegovoj domovini.

Derek Brunson (18-5, 9-3UFC) i Ronaldo ‘Jacare’ Souza (24-5, 7-2 UFC) su se prvi put borili na Strikeforceovom eventu održanom u ljeto 2012. godine. Brazilac, koji je tada već bio bivši prvak promocije, a Brunson tek borac u naletu, je slavio nokautom nakon samo 41 sekundu borbe. Ubrzo nakon toga su obojica postali UFC borci te su ovih pet godina gradili svaki svoj put. Sve do sada, kada su rankingom odmah jedan uz drugoga te imaju i sličan skor. Naime, ako ne računamo kontroverzni poraz Brunsona od Andersona Silve, obojica su poraženi od istih protivnika, Yoela Romera i Roberta Whittakera. I obojica trenutno nemaju protivnika te se sve čini kako je upravo taj revanš najbolja opcija.

Čini se da tako razmišlja i vodstvo UFC-a, odnosno matchmakeri, budući da su oba borca potvrdili kako su prihvatili međusobnu borbu. To su odradili putem društvenih mreža, no čini se kako UFC nije donio neke odluke prije nego su krenuli u pregovore s borcima. Naime, ako popratimo ono što su obojica napisali, borba im je ponuđena, no svakako je ponuđen drugi datum, odnosno mjesto održavanja borbe. Zapravo, prvi se je na Twitteru javio Brazilac.

“UFC mi je ponudio Dereka Brunsona za borbu 3. veljače na Fight Nightu 125, koji se održava u Belem do Parai u Brazilu. Ja sam prihvatio tu borbu i sada je na Brunsonu da je prihvati i on te da nema nikakve izgovore na račun datuma i mjesta održavanja”, napisao je Jacare. Posebno je bitno naglasiti kako je Belem do Para mjesto gdje je nastao brazilski jiu-jitsu te da bi njemu iz tog razloga sigurno bila velika čast tamo nastupiti. No, kao da je osjećao ili znao što bi se moglo dogoditi, dodao je onaj zadnji dio. Ubrzo nakon toga, javio se Brunson.

“Ovo je čudno. Ja sam prihvatio tu borbu, no za 27. siječnja u Charlotte, Sjeverna Karolina. Biti ću dostupan nakon eventa ovog vikenda! Vidimo se u Sjevernoj Karolini”, napisao je Brunson kao odgovor na Jacareovu ponudu.

Teško se može pretpostaviti što se ovdje dogodilo, ali moguće je da je borba prvo ponuđena Brunsona, koji ju je prihvatio, da bi onda došli do Jacarea, koji je zahtijevao borbu u Belemu. Moguće da je tada UFC odlučio ispuniti mu tu želju, a da je Brazilac svoj status objavio prije nego što su UFC-ovi pregovarači došli do Brunsona s novostima. U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti kako će se ovo riješiti. Ipak, glavni preduvjet je tu, ova dva borca žele se međusobno sučeliti. Ostalo će se valjda uspjeti dogovoriti na zadovoljstvo svih, prije svega fanova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI