Brock Lesnar može se boriti tek iduće godine, ništa od Madison Square Gardena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2018 11:44h Autor:

Brock Lesnar i Daniel Cormier

Brock Lesnar od danas je službeno u “testnom bazenu” USADA-e, no koliko god to zvučalo kao dobra vijest za njegove fanove, za UFC vjerojatno i nije, jer to znači da se ne može boriti prije siječnja iduće godine, dakle borba u Madison Square Gardenu nije opcija.

Budući da nije bilo službenih podataka o tome testira li se već Brock Lesnar, odnosno postojale su samo neke insinuacije, teško je bilo zaključiti kada bi se on mogao vratiti i nastupiti, odnosno može li se ispuniti želja UFC-a i Daniela Cormiera da to bude u studenom ove godine, kada se po treći put promocija vraća u spektakularni Madison Square Garden, za koji pripremaju samo “crème de la crème” onoga što posjeduju na svom rosteru.

Iz USADA-e je sada došla službena vijest kako je Lesnar 3. srpnja pokrenuo postupak za vraćanje redovnom testiranju te su dodali kako to znači da bi za nastup, ukoliko svi testovi budu negativni, trebao biti spreman 8. siječnja iduće godine. To automatski ne izgleda najbolje za planove UFC-a, koji bi MSG trebao ponovno posjetiti prvog vikenda u studenom, znači dva mjeseca prije nego Lesnar može imati ikakve izgleda za legalan nastup u oktogonu.

40-godišnji bivši prvak je ovog vikenda napravio show, kada se sučelio s Danielom Cormierom odmah nakon što je ovaj osvojio titulu UFC prvaka. Taj performans nije dobio pozitivne kritike UFC fanova i boraca, no iz promocije su motivirani organizirati tu borbu, jer znaju koliko bi ona profita donijela zbog interesa onih fanova koji nisu toliko bliski UFC-u, ali su bliski profesionalnom hrvanju (kečerima), čega je Brock Lesnar zapravo simbol i ikona.

Ukoliko se ne dogode neke promjene oko ovog svega, to bi trebalo značiti da bi Cormier protiv Lesnara mogao odraditi svoju posljednju borbu u karijeri, ali to je automatski loše po Stipu Miočića i njegove nade u revanš. Teško da će mu Cormier pružiti tu priliku u svojoj idućoj borbi, jer time dolazi u situaciju da pojas možda izgubi te time ostane bez prilike za najveću zaradu karijere, što bi mu borba protiv Lesnara svakako donijela. Puno realnije sada zvuči opcija da Cormier u Madison Square Gardenu po posljednji puta pokuša obraniti pojas poluteške kategorije. Tu se kao najizgledniji protivnik trenutno ističe pobjednik borbe Alexandera Gustafssona i Volkana Oezdemira. U tom slučaju, Lesnar bi na red došao u veljači ili ožujku iduće godine, u borbi kojom bi se Cormier zapravo oprostio od profesionalne karijere MMA borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI