Briljantni Alex Perez završio protivnika uz preko 100 značajnih udaraca u tri i pol minute (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.08.2018 10:45h Autor:

Alex Perez

Nevjerojatnu izvedbu upisao je UFC-ov član muha kategorije, Alex Perez, u jednoj od prvih borbi UFC 227 eventa. On je borbu protiv Josea Torresa završio nakon tri minute i 36 sekundi, a prema statistici je za to vrijeme upisao nevjerojatna 104 značajna udarca.

26-godišnjem Perezu, koji je prošle godine pristigao u UFC kao produkt showa Dana White’s Tuesday Night Contender Series, ovo je bila treća UFC borba i treća pobjeda, čime je svoj profesionalni skor doveo na 21-4. Vrlo impresivno za borca koji se već bio povukao iz sporta taman prije nego je došao poziv za spomenuti show. Od tada je sve krenulo savršeno po njegovu karijeru, a nakon ove borbe ga se sigurno može smatrati novim velikih potencijalom muha kategorije.

Ono što je još impresivnije je način na koji je savladao Josea Torresa. Ovaj član kalifornijskog Teama Oyama je u tri i pol minute uputio 175 udaraca, a 104 njih su sjeli na njegovog protivnika i to karakterizirani kao značajni udarci. Vjerojatno bi ih bilo i više da se sudac nije smilovao Torresu i prekinuo borbu uslijed još jednog agresivnog napada ovog borca.

Nažalost, nismo uspjeli pronaći podatak o tome koliko je najviše značajnih udaraca pogođeno u jednoj UFC rundi, kao niti to koliko je najkraće vremena nekome trebalo za upisati iz sto. No, neće nam začuditi ukoliko je Perez ovom borbom postavio ta dva rekorda. Dovoljno je samo usporediti s nekim podacima. Najviše pogođenih značajnih udaraca u povijesti UFC-a upisao je Nate Diaz u borbi protiv Donalda Cerronea. U 15 minuta tog okršaja upisao ih je 238, dok je druga Valentina Shevchenko, koja je u svojoj posljednjoj borbi, protiv Priscille Cachoeire upisala 230. No, za barem pedesetak može zahvaliti sucu Mario Yamasikiju koji nije prekidao tu borbu sve do gušenja krajem prve runde.

Podaci zvuče još impresivnije kada se izračuna koliko je ovo udaraca po minuti. U pitanju 28.8 značajnih udaraca po minute ove borbe. Za usporedbu, najuspješniji UFC borac po ovom kriteriju je Paulo Costa, koji kroz svojih pet borbi ima prosjek od devet značajnih udaraca po minuti. Što se tiče boraca s preko deset UFC borbi, najuspješniji je Cain Velasquez, čiji je broj na nešto preko šest udaraca u minuti. Sve nam to govori koliko je ovo što je napravio Perez impresivno.

Neki rekordi su sigurno pali, nadamo se da ćemo dobiti priliku službeno saznati koji.

UFC 227: Perez vs Torres

Wow!! Alex Perez hands Jose Torres his first loss on the #UFC227 prelims!

Objavljuje UFC u Subota, 4. kolovoza 2018.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI