Brian Stann završio karijeru zbog straha od oštećenja mozga!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.07.2013 22:47h Autor:

Brian Stann

Američki MMA borac i nekadašnji profesionalni marinac Brian Stann odlučio je borilačke rukavice u svojoj 32. godini života objesiti o klin zbog bojazni da bi u dogledno vrijeme radi mečeva mogao imati poprilične zdravstvene probleme.

Bivši prvak WEC-a u svojoj je karijeri odradio 18 borbi te je ubilježio 12 pobjeda i šest poraza, a sada će njegovo radno mjesto biti komentatorska pozicija na utakmicama američkog nogometa kojeg je u djetinjstvu i sam igrao.

"Osam godina sam u MMA svijetu i odrađujem borbe. Kako bih smanjio mogućnost da dođe do CTE-a, degenerativne bolesti mozga, odlučio sam da je vrijeme za kraj karijere. To je teška odluka, ali sad mogu uživati sa svojom obitelji", rekao je Brian.

"Imam troje djece i ne mogu misliti samo na sebe, moj glavni posao u životu je biti suprug i otac, želim jednostavno uživati u svakom trenutku s njima", dodao je Stann.

Posljednju borbu odradio je početkom ožujka ove godine kad je izgubio nokautom u meču protiv Wanderleija Silve krajem druge runde na eventu održanom u Saitami u Japanu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI