Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Brian Stann atletskim komisijama: Posložite više ta pravila! | Fight Site

Brian Stann atletskim komisijama: Posložite više ta pravila!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.05.2017 11:22h Autor:

Brian Stann i Daniel Cormier

UFC 211 je bila spektakularna priredba koja je iznjedrila nove-stare prvake u naslovnoj i sunaslovnoj borbi. Prvake koji su na dobrom putu da budu proglašeni najboljima ikad u svojim divizijama, Stipe Miočić u teškoj, a Joanna Jedrzejczyk u ženskoj slamka diviziji. Veličanstvene borbe, nažalost, ovog su puta bile zasjenjene kontroverzama oko pravila.

Boksačka udruga i komisije borilačkih sportova održale su 2016. godine svoju godišnju konvenciju. Komisije svih država osim one New Jerseya izglasale su novu definiciju prizemljenog borca. Neke od komisija, unatoč tome što su izglasale novo pravilo, isto nisu implementirale, što uvodi veliku pomutnju u svijet MMA-ja.

Eddie Alvarez izvukavši se iz teške situacije, uspio je srušiti svojeg protivnika Dustina Poiriera. Nakon što ga je srušio u parter, plasirao je dva koljena u glavu koja su ilegalna prema starim pravilima, ali nisu prema novim. Treće koljeno koje odsjelo na glavi Poiriera ilegalno je prema starim i novim pravilima te je Dustinu uzrokovalo probleme s vidom.

Prema sucu Herbu Deanu prva dva koljena bila su legalna dok je treće bilo nenamjerno što ga je navelo da borbu proglasi kao “No Contest”. Prema pravilima, Eddie Alvarez trebao je biti diskvalificiran. Dustin Poirier je najvaio žalbu na sudačku odluku.

UFC-ov komentator Brian Stann nije bio impresioniran ovom odlukom:
“Borba je bila vrhunska. Dustin Poirier pružio je možda najbolju predstavu od kad je prešao u laku diviziju. Održavajući distancu, kombinacijama je svom protivniku nanio veliku štetu. Alvarez je pokazao veliko srce vrativši se u borbu nakon što je pretrpio veliku štetu,” otkrio je Stann za MMA Fighting te nastavio:

“Alvarez se vratio u borbu te plasirao tri ilegalna koljena. Donijeta je odluka da se borbu proglasi kao ‘No Contest’ što je potpuno krivo. Alvarez je trebao biti diskvalificiran i Poirier, koji je prema meni uzeo prve dvije runde, trebao je biti proglašen pobjednikom”

“Ovo me najviše frustrira, postavimo nova pravila, jedva ih koristimo, svakog vikenda smo u novom gradu, borci nemaju pojma kakva koljena su dozvoljena, koje pozicije su u redu i kako suci boduju njihovu borbu. Odlučite se za određena pravila i pridržavajte ih se. Posložite se više, ovo je trebala biti Poirierova pobjeda. Moramo popraviti ovu situaciju” -rezolutan je bio Briann Stann.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI