Brian Ortega: Nebitno o protivniku, ja se na UFC 231 svakako borim za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.10.2018 19:57h Autor:

Brian Ortega (screenshot)

UFC je pripremio soluciju ukoliko Max Holloway ne bude sposoban braniti titulu na UFC 231 eventu, gdje ima dogovorenu borbu protiv Briana Ortege. Prema njoj bi se na eventu svakako trebala održati borba za titulu prvaka do 66 kilograma.

Kao što možete vidjeti i na gore podijeljenom linku, UFC je već objavio kako će Max Holloway ostati bez titule prvaka ukoliko se ne bude borio na UFC 231 eventu, koji se održava 8. prosinca i gdje ga čeka Brian Ortega. No, nije se tim putem otkrilo što će biti s Ortegom, ukoliko se tako nešto dogodi.

“Govorili su mi o zamjeni i rekli su da je imaju. Nisu mi rekli ime, tako da ne znam tko je, ali glavno je da znam kako ću se sigurno na UFC 231 boriti za titulu prvaka”, otkrio je Ortega novinarima na druženju koje je s njima odradio.

UFC nije pripremio zamjenu u obliku nekog borca koji nastupa na istom eventu, budući da rangiranog borca perolake kategorije tamo nema. Frankie Edgar bori se protiv Chan Sung Junga samo nekoliko tjedana ranije, a ugovorena je i borba Chada Mendesa protiv Renata Moicana. Tako je teško zaključiti tko bi mogao biti eventualna zamjena, odnosno što je UFC tu pripremio.

“Već sam više puta rekao, nije mi bitan protivnik sve dok je borba za titulu perolake kategorije. Dok je tako, ja svakako ostajem na tom eventu.”

U svakom slučaju ovo je dobra vijest, jer promocija ove godine nije imala niti jednu borbu za titulu perolake kategorije. Holloway ju je početkom godine trebao braniti protiv Frankiea Edgara, no ozlijedio se. Tada je umjesto njega uskočio Ortega te je pobjedom nad Edgarom preuzeo njegovo mjesto izazivača. Od tada se Holloway nije borio, iako je bio ugovoren za UFC 226 upravo protiv Ortege, a prošao je i kroz ozbiljne pretrage, gdje se ipak nije pronašlo veće oštećenje njegovog mozga, na kakvo se sumnjalo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI