Brian Ortega i Clay Guida na UFC 199

UFC 14.04.2016 19:44h Autor:

Clay Guida

UFC polako kompletira program za UFC 199, koji će se održati u lipnju. Danas su potvrdili desetu borbu za taj program, a to je okršaj Claya Guide i Briana Ortege u perolakoj kategoriji.

Guida je jedan od najiskusnijih UFC-ovih boraca, budući da iza sebe iza već 48 odrađenih borbi uz skor 32-16 (12-10 u UFC-u), a u elitnoj promociji nastupa već deset godina. Neke od njegovih borbi i dan danas se proglašavaju među najboljima u povijesti te je zbog svog stila i nevjerojatne kondicije ljubimac MMA fanova kroz to cijelo vrijeme.

Guida je čak 2011. godine došao do prilike za izboriti mjesto izazivača u lakoj kategoriji, no tad je poražen od Bensona Hendersona te više nije uspio doći do neke vrjednije serije pobjeda. Tako je i u svom posljednjem nastupu poražen od Thiaga Tavaresa sudačkom odlukom. Iza sebe ima čak šest bonusa za najbolju borbu večeri te još tri bonusa za najbolji “submission”.

Njegov idući protivnik je nov u UFC-u, no i on se već uspio prezentirati sjajnom kondicijom i mogućnošću da preokrene borbu u svoju korist, kao što je napravio u svojoj posljednoj borbi, kad mu je protivnik bio Diega Brandao. Njegov profesionalni skor je 10-0, no već iza sebe ima i mrlju, kad je nakon svoje prve UFC borbe i pobjede nad Mike De La Torreom, pao na drostanolon.

UFC 199 na rasporedu je 4. lipnja, a predvode ga dvije borbe za titulu prvaka. U bantam kategoriji se sastaju Dominick Cruz i Urijah Faber, dok će glavna borba biti u srednjoj kategoriji, između Chrisa Weidmana i Lukea Rockholda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI