Brendan Schaub prelazi u polutešku diviziju?

UFC 26.02.2015 22:26h Autor:

Brendan Schaub je preko pet godina član UFC-ove kraljevske kategorije, a sada će se, navodno, nakon dva poraza u nizu, spustiti u polutešku kategoriju.

Schaubu ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme. U UFC-u ima skor 6-5, a u zadnjem dvoboju ga je nokautirao Travis Browne. Nokautirali su ga i Ben Rothwell, Antonio Nougeira i Roy Nelson.

Sudeći prema reportaži iz emisije UFC Tonight, Brendan razmatra silazak u polutešku kategoriju gdje vlada Jon Jones. Teškašima se uvijek najteže spuštati u niže kategorije jer često moraju skinuti i po 20 kilograma. To je uspješno napravio Daniel Cormier koji je prešao u polutešku jer je njegov prijatelj Cain Velasquez prvak u kraljevskoj kategoriji.

Nedavno je Joe Rogan u svom podcastu ugostio Schauba i kao prijatelju mu savjetovao da se umirovi jer nije dovoljno dobar za UFC. Joe je izjavio kako ga je "strah za Brendanovo zdravlje" jer često ima potres mozga.

Schaub bi možda bolje prošao silaskom u -93 diviziju nego ostankom u +93, ali i u poluteškoj ima vrhunskih boraca. Postavlja se pitanje: da li je Brendan dovoljno dobar za bilo koju kategoriju u UFC-u ili mu je vrijeme za mirovinu ili prelazak u neku manju organizaciju sa slabijim borcima?

Brendan još uvijek nije potvrdio ili negirao ove glasine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI