Brendan Schaub: Faza Conora McGregora je gotova, UFC je ponovno postao sport

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2019 10:25h Autor:

Conor McGregor

Brendan Schaub procijenio je kako je došlo novo vrijeme u UFC-u. Ono gdje će prisiljeni trash talk i “kečerski” show doći u drugi plan, a pažnja se ponovno vratiti na sportsku stranu natjecanja.

Schaub je ugostio Dustina Poiriera u svom Youtube showu, s ciljem najave njegove borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Dojam bivšeg UFC teškaša, a danas uspješnog stand up komičara i komentatora, je da se UFC od ove godine vraća onome što je trebao biti. Kao primjer naveo je borbu koja slijedi Dustinu, onu koju će 7. rujna odraditi protiv Khabiba.

“Mislim da Khabib i ti ne morate govoriti sranja. Situacija je drugačija otkako je Conor izvan svega. Vjerujem kako je cijela era “trasha talka” i zabave u WWE stilu gotova”, rekao je Schaub, nakon čega je Poirier dodao kako se nada da je tako.

Tako nešto se zapravo očekivalo nakon što je UFC krenuo u posao s ESPN-om. To je prije svega uvijek bila mreža koja je sami sport stavljala na prvo mjesto i jasno je kako će se na takvim temeljima u budućnosti posao graditi. Posebno ako dođe do promjene politike po pitanju prodaje prijenosa, koja je nikad lošija.

“Posebno sad s ESPN-om i novim modelom posla, mislim kako UFC odlazi od stvaranja nekoliko superzvijezda koje bi predvodile taj način rada. Nema više smisla da se ponašaju kao prije”, nastavio je Schaub, dodavši: “Nije mi atraktivno kad se vidi da je sve to potaknutu od njihove strane. Jednostavno možeš prepoznati da je sve lažnjak ili da je čak unaprijed osmišljeno što će tko reći na konferenciji za medije. Ukoliko postoji stvarna netrpeljivost, onda je zanimljivo, no sve više boraca je to počelo osobno forsirati.”

Khabib i Dustin imaju jednu zajedničku karakteristiku. Obojica su u trash talk bili uvučeni jedino kad su se borili protiv McGregora. Poirier je tim putem bio psihički rastrojen te je izgubio borbu. Khabib je uspio emocije zadržat u sebi, no znamo što se dogodilo nakon borbe, kad ih je odlučio otpustiti. Ovog puta će borba za titulu lake kategorije donijeli prije svega sport. Ako je vjerovati Schaubovoj procjeni, tako bi trebalo biti i ubuduće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI