Brendan Schaub: Biti borac nikad nije bio moj poziv, u kavez sam ulazio sa strahom

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.12.2016 20:34h Autor:

Brendan Schaub/Instagram

Nekad UFC borac, a danas stand up komičar. To je priča Brendana Schauba, bivšeg MMA teškaša, koji je otkrio kako se nikad nije osjećao ugodno kao borac.

Sve je krenulo kroz show “Fighter and a Kid”, gdje je Schaub krenuo sudjelovati još dok je bio aktivan borac. Tamo je prepoznato kako ima smisla za nasmijati publiku, da bi s vremenom to preokrenuo u karijeru komičara. I to komičara u konstantnom usponu, čiji materijal publika neprestano hvali. A ne tako davno bio je UFC-ov teškaš.

“Nisam se u kavezu nisam osjećao kao da je to moj poziv, nikad nisam bio dovoljno opušten, zapravo sam svaki puta u kavez ulazio sa strahom. To su znali svi meni bliski, moja obitelj, moji prijatelj, moj trener. Znali su da nisam rođen za to. U sportu sam završio jednostavno zato jer sam atletski građen, oduvijek se volim natjecati i jer se činilo kao nešto u čemu bih mogao biti dobar. Brz sam za moju veličinu i jednostavno sam odlučio pokušati iskoristiti ono što je došlo kao dar prirode”, objasnio je Schaub zašto se uopće bavio MMA-om.

Zapravo, kod Schauba je sve u MMA smjeru krenulo nakon što je bio prisiljen prekinuti karijeru u američkom nogometu. Tako je 2008. odradio četiri uspješna nastupa, što je rezultiralo mjestom u desetoj sezoni Ultimate Fightera, gdje je dogurao do finala. Ukupno je u UFC-u ostvario šest pobjeda i pet poraza, a svakako su mu najvrjedniji trijumfi oni nad Mirkom Filipovićem, Gabrielom Gonzagom i Mattom Mitrioneom. Zapravo, nije uopće loše za nekoga tko je od početka smatrao kako MMA nije za njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI