Brazilski UFC borci podržali novi program testiranja na doping: "Sad ćemo vidjeti tko kupuje zdravlje"

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2015 23:40h Autor:

Anderson Silva

UFC je započeo novi program testiranja na doping od 1. srpnja i svim borcima u bilo kojem trenutku mogu biti testirani krv i urin, kako prije tako i nakon borbe.

Brazilska anti-dopinška agencija surađivat će s američkom USADA-om i testirati borce u Brazilu, a novim programom žele vratiti poljuljani kredibilitet MMA sporta naročito nakon što je u siječnju pao UFC prvak Anderson Silva.

"Mislim da je to prekrasno. UFC će brazilskom laboratoriju dati svu podršku, ali testiranja će laboratorij provoditi neovisno i samostalno. Doping je problem svih sportova, a UFC pokušava donijeti rješenja koja će pomoći očistiti sport", rekao je Giovani Decker, glavni menadžer UFC-a u Brazilu.

Niz brazilskih boraca odmah je reagirao na najave novih testova.

"Jednostavno, sada ćemo vidjeti tko je zdrav, a tko kupuje zdravlje", poručio je Ronaldo Souza.

Mauricio Shogun Rua je dodao: "Vjerujem da će efekt biti postignut. Savršeno je što UFC ulaže u taj projekt. Mislim da bi doping trebao biti zabranjen za sve. Neki borci su ovisni o tome jer utječe na tijelo i glavu".

"Sada, kada će svi borci biti testirani, svi će biti na istoj razini. Neće biti razlike u izvedbama boraca koji su na dopingu. Vjerujem da ga je većina ipak prestala koristiti. Svi padaju. Slučaj Andersona Silve pokazuje da se neće prelaziti preko toga", dodao je Rafael Cavalcante.

Bivši prvak PRIDE-a i UFC-a Antonio Rodrigo Nogueira je rekao: "Komisiji će borci morati govoriti ako planiraju putovati, gdje točno idu, a Komisija će uvijek biti tu negdje. Sportaši imaju obavezu ostati u dobroj formi bez dopinga".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI