Brazilski liječnici tvrde da je Aldo slomio rebra, američki to negiraju

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.06.2015 06:39h Autor:

Jose Aldo

Jose Aldo će se boriti na UFC-u 189 – za sada. Liječnici u Brazilu su obavili preglede zbog povrede rebara koju je prvak zaradio na treningu. Oni tvrde da je Jose slomio rebra, a UFC je, na procjenu svojih liječnika, potvrdio da prijeloma nema. Bilo kako bilo, Aldov trener će povući prvaka iz borbe ako bude vidio da ne može normalno skinuti kilograme za vaganje.

Prema riječima Joseovog trenera Andrea Pederneirasa, Aldovi medicinski izvještaji se ne poklapaju. Brazilski liječnici tvrde da su rebra slomljena, dok američki liječnici to negiraju.

"Tu su obavljeni pregledi, a procjena je obavljena u Americi.", izjavio je Pederneiras za medije nakon Shotooa Brazil 55. Ja nisam liječnik koji će reći što je od toga točno. Znam da je ozlijeđen i da ga boli. Koristi protuupalne lijekove i pričekat ćemo kako bi vidjeli hoće li mu biti bolje. Borba će se za sad održati, a ponovni pregled ćemo obaviti sljedećeg tjedna."

Sve fanove zanima hoće li Aldo moći za dva tjedna nastupiti na UFC-u 189.

"To ćemo znati tek drugog tjedna. Trenutno je na PRP (platelet-rich plasma) terapiji. Uzeli su njegovu krv i koriste samo kvalitetnu plazmu koju ubrizgavaju u ozlijeđeno područje. Liječnici kaže da će se osjećati bolje iz dana u dan. Vidjet ćemo kako će se osjećati za 15 dana."

Trener je otkrio da UFC nije vršio pritisak na njih zbog prihvaćanja borbe te će odustati od nastupa ako ne Jose ne bude mogao pravilno skinuti kilažu.

"Ako ne bude mogao vježbati za skidanje kila, neće se boriti. To me uopće ne brine.", izjavio je Pederneiras i dodao: "Trenutno mu je zabranjeno raditi bilo što. Ozljeda neće zacijeliti ako se bude micao. Navikao je na bol, ali trenutno osjeća puno boli. U prvoj rundi protiv "Korejskog Zombija" je slomio stopalo, ali se nastavio boriti. Navikao je na bol. Pustit ćemo ga da se bori jedino ako će biti dobro."

UFC je odlučio, u slučaju da Aldo ne može nastupiti na UFC-u 189, da će se za privremeni naslov boriti Chad Mendes i Conor McGregor. Takva odluka Pederneirasu nema smisla.

"UFC je privatna tvrtka i oni donose odluke koje su dobre za tvrtku. Aldo se borio prije devet mjeseci. Većina prvaka se nisu borili duže od Josea, pa isto nisu napravljene borbe za privremene prvake tih divizija. Mislim da to nije 'cool', ali je privatna tvrtka."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI