Brazilski Kauboj napada Top 10 preko havajskog sakupljača bonusa

UFC 04.10.2017 19:10h Autor:

Alex Oliveira vs. Yanci Medeiros

UFC 218 event je kojeg promocija ovih dana puni borbama, a novi duel velter kategorije je dokaz kako matchmakeri rade sjajan pojas za kraj 2017. godine. U Detroitu će se boriti ubojiti “brazilski kauboj” Alex Oliveira i Yanci Medeiros, havajski borac čija gotovo svaka pobjeda jamči bonusa vrijedan prekid.

Oliveira je trenutno, ako ne računamo poništenu borbu protiv Tima Meansa, unutar niza od četiri pobjede, a napokon je svoje mjesto pronašao u velter kategoriji, nakon lutanja između nje i lake. U svojoj je posljednjoj borbi nanio drugi poraz u karijeri Ryana LaFlareu, ali je i postao prvi borac koji ga je nokautirao, čime je potvrdio svoju vrijednost. Prethodne dvije borbe, ponovljenu protiv Meansa te protiv bivšeg Bellator prvaka Willa Brooksa, je također ostvario prekidima.

Zapravo, detaljniji pogled na njegov skor svjedoći o sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa, gdje je bolji od njega bio tek onaj “originalni” kauboj, Donald Cerrone. No, ne smijemo zaboraviti kako je Alex tu borbu prihvatio kao zamjenski borac, samo dva tjedna prije održavanja. Poraz nosi još jedino iz svog UFC debija, a ukupni skor u karijeri mu je 18-3-1, uz 15 pobjeda prekidom. Nije loše za jednog sportaša koji je još prije šest godina bio profesionalni rodeo jahač u Brazilu, odakle i dolazi njegov nadimak.

U Detroitu ga čeka još jedan borac koji je lutao po kategorijama, Yanci Medeiros. Havajski je to borac i bivši timski kolega braća Diaz, koji se vratio na Havaje na poziv Maxa Hollowaya te su trenutno članovi iste dvorane, ali i važni sparing partneri. Medeiros je tako nastupio na UFC 212 eventu u Brazilu ove godine. Tamo je prvo nokautirao Ericka Silvu, da bi nakon toga bio u kutu Hollowayu, tijekom njegove pobjede nad Joseom Aldom, kojom je osvojio titulu prvaka. Spomenuta pobjeda bila je Medeirosu druga u nizu, a upravo toliko je odradio u velter kategoriji, koja je sada njegov stalni dom. Samo čudom ostao je bez bonusa, koji su mu zapravo zaštitni znak, zbog redovnog osvajanja istih i to na razne načine.

30-godišnji Medeiros je zapravo karijeru počeo kao, kako je on sam rekao, “debeli dječak” te je nastupao u poluteškoj kategoriji. S vremenom se spustio u srednju, pa sve do lake, a kao takav je i došao u UFC i to 2013. godine, nakon što se tri godine prije toga nije borio zbog raznih ozljeda. UFC-u je pristupio kao borac sa Strikeforce ugovor, nakon što je UFC kupio tu promociju. U oktogonu nije dobro krenuo, upisavši dva poraza, no u idućih je sedam borbi ostvario pet pobjeda, čime je njegov profesionalni skor trenutno 14 pobjeda i četiri poraza, uz 11 pobjeda prekidom. Do sada je zaradio četiri bonusa, ali mogao je još kojeg, no najčešće su mu za dlaku izmaknuli.

Ne čudi kako je Yancieva borba danas potvrđena, budući da je za glavnu borbu UFC 218 eventa potvrđen njegov prijatelj i timski kolega, Holloway, koji će predvoditi event u svojoj prvoj obrani titule, protiv Frankiea Edgara. Event se održava 2. prosinca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI