Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Brazilska MMA komisija uskoro otkriva dokaze o varanju boraca unutar UFC-a i drugih organizacija | Fight Site

Brazilska MMA komisija uskoro otkriva dokaze o varanju boraca unutar UFC-a i drugih organizacija

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.12.2015 00:56h Autor:

Ilustracija

Brazilska MMA komisija odradila je tajno istraživanje o načinima varanja MMA boraca te su najavili kako će ih otkriti, zajedno s imenima nekih boraca. Jedna od organizacija u kojoj su provodili istraživanje je i UFC.

Cijelu situaciju je malo bolje objasnio predsjednik komisije, Rafael Favetti. Za portal MMAFighting je rekao kako su istraživanje obavili na promocijama UFC, Shooto Brazil, Max Fight, Face to Face i Nitrix FC te da su pronašli preko nekoliko slučajeva grubog kršenja pravila.

“Komisija je odradila tajnu istragu protiv prevara tijekom medicinskih ispitivanja boraca iz određenih dvorana. Dobili smo dojavu gdje bi mogao biti slučaj suradnje s kriminalnom skupinom koja se bavi upravo time. Kontaktirali smo bolnice i laboratorije te smo zaključili kako oni nisu bili svjesni da sudjeluju u tome svemu. Oni su također očajni zbog svega, a naš idući korak je uključivanje policije i brazilske vlade u ovo sve”, rekao je.

Zanimljivo, sve je krenulo zapravo nakon što je komisija osnovana. Do tog trenutka brazilske promocije nisu radile ispitivanja, a kad je to napokon krenulo, počeli su se tražiti načini kako uspješno nastaviti s dotadašnjim načinom. Naravno, pitanje koje najviše zanima fanove je koji su to borci sudjelovali u prevarama.

“Imena ćemo uskoro objaviti, čim odradimo sve razgovore s policijom i drugim službama. Objavit ćemo imena boraca i dvorana te je gotovo sigurno kako će oni svi biti doživotno uklonjeni iz sporta. Oni su već sada suspendirani na neodređeno i imati će priliku obraniti se pred pravnim tijelima. No, neće moći reći ništa dobro, jer je očito kako su svi sudjelovali u velikim prevarama”, dodao je.

Bit će zanimljivo vidjeti da li je tu riječ i o nekim poznatijim borcima, budući da su već spomenuli kako je istraga odrađena i u pitanju UFC-ovih evenata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI