Brazil prihvatio nova Unificirana MMA pravila

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.07.2017 11:27h Autor:

Ilustracija

Brazilska MMA atletska komisija (CABMMA) je odlučila prihvatiti nova “Unificirana pravila slobodne borbe” koja su na snazi u većini američkih država još od prošle godine. Direktor CABMMA-a Cristiano Sampaio je u utorak potvrdio medijima da je Komisija spremna prihvatiti dva nova pravila – novu definiciju borca koji je na tlu, kao i micanje udaraca petom u bubrege kao nelegalnih.

Podsjećamo kako su Sampaio i CABMMA u početku bili žestoki protivnici novih izmjena u pravilima baš kao i neke druge američke atletske komisije poput one u New Jerseyju.

No, nakon godine dana proučavanja primjene novih regula, odlučili su ipak prihvatiti sve promjene i prilagoditi se praksi većini drugih regulatornih tijela. U utorak su novinarima potvrdili da je od uvođenja novih pravila na taj način regulirano više od 15 tisuća rundi (prema njihovom istraživanju), a u tek 0.1 posto su postojali incidenti tijekom primjene novih regula. Nova pravila, prema Sampaiou, nisu negativno utjecala niti na zdravstvenu sigurnost boraca u borilištu što im je bio konačan motiv za njihovu primjenu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI