Brandon Thatch: Moram se penjati na ljestvici, zato sam prihvatio borbu s Nelsonom

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2015 19:47h Autor:

Brandon Thatch

Brandon Thatch je jedan od onih boraca iz sjene UFC 189 eventa, iako nastupa na glavnom programu protiv Gunnara Nelsona. I upravo ta borba mogla bi biti izuzetno važna za ovog atraktivnog borca velter kategorije, jer ukoliko savlada Islanđanina, otvaraju mu se mnoga vrata unutar divizije.

Nakon dvije impresivne pobjede u prva dva UFC nastupa, Brandon Thatch imao je pauzu u trajanju više od godinu dana, a onda je uslijedila borba protiv Bensona Hendersona. U nju je dobro krenuo, no nije uspio doći do pobjede prekidom, da bi na kraju izgubio na nedostatak iskustva.

"Benson je sjajan borac i bivši prvak. Iskusan je i tako me je uspio odvesti u kasnije runde. Nisam očekivao da će u tako kratkom vremenu dovesti svoju kondiciju do toga da može izdržati to, ali uspio je. Zato on i je tako sjajan borac. Nisam ga završio na vrijeme, a kasnije je to bila borba u njegovim uvjetima" prokomentirao je taj poraz.

Bio je upitan o tome da li je ušao malo podcjenjivački, budući da je Henderson došao iz lake kategorije, prihvativši borbu samo tri tjedna prije održavanja. No, on misli kako je njegov problem bilo nešto potpuno suprotno.

"Nisam ga shvatio kao lakog protivnika. Zapravo čak je bilo suprotno i mislim da je to razlog poraza. Ušao sam u borbu s prevelikim respektom prema njemu te nisam bio dovoljno hrabar. Da sam dao sve što sam mogao, da sam se borio kao što znam, mislim da bi bilo drugačije te bih možda i dobio tu borbu. Teško mi je pao taj poraz, nisam ga još prebolio, no vrijeme je za novu borbu" , pokušao je objasniti.

Na UFC 189 trebao se boriti protiv Johna Howarda. Bila bi to vjerojatno sjajna borba dva atraktivna stand up borca, no nakon ozljede Johna Hathawaya, prihvatio je doći na glavni program i boriti se protiv Gunnara Nelsona, borca potpuno drugačijeg stila, koji će svoju šansu pokušati tražiti u parteru.

"Ova borba bi mi mogla značiti puno za karijeru. Kao MMA borac želim napredovati i boriti se protiv boljih boraca, a on je Top 15. Tako da se moram penjati po ljestvici, a ovo je prava prilika. Kad mi je ponuđeno, nisam mogao odbiti, jer bih time ispao neozbiljan i ne bih se pokazao kao ambiciozan borac. A i ne bojim se niti jednog protivnika, nakon ove borbe želim nekoga iz Top 10. Tako to ide, zbog toga smo borci, jer da tako ne razmišljamo ne bi ni došli do UFC-a", objasnio je zašto je prihvatio.

A ponovno će imati i prednost u visini. Ovog puta će to biti osam centimetara, no na to je također navikao.

"Istina, ima nekoliki viših boraca od mene u velter kategoriji, no navikao sam imati tu prednost. No, to ne mora puno značiti. Moram misliti na to da se borim kako meni odgovara, da pokušavam držati distancu te da ne dozvolim da borca ode tamo gdje bi on mogao biti u prednosti", završio je.

Thatchev profesionalni skor je 11-2, a sve svoje pobjede ostvario je prekidom u prvoj rundi. Štoviše, samo za jednu mu je trebalo dulje od dvije i pol minute. Ne sumnjamo kako će uraganski krenuti i u ovu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI