Borci nezadovoljni zbog povratka na staro, a “Big” John McCarthy poručio Dani: “Radiš veliku grešku!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.06.2018 10:22h Autor:

Darren Till

Predsjednik UFC-a Dana White je u utorak najavio povratak na staro po pitanju službenih vaganja za borce. Nakon dvije godine, kako on kaže “pogreške”, UFC je odlučio vratiti stvari na staro, pa će popodnevno ceremonijalno vaganje biti ujedno i ono službeno.

Dana White najavio: Vraćamo vaganje na staro, ovo je bila greška!

Uskoro ponovno nećemo gledati jutarnja službena vaganja, koja smo gledali posljednje dvije godine. Razlog je porazna statistika koja kaže kako se u tom periodu povećao broj UFC boraca koji su pali na službenoj vagi za gotovo 100 posto.

No, borci i ljudi involvirani u MMA sport nisu oduševljeni. Lavina negativnih reakcija onih koji ne žele povratak na staro je preplavila društvene mreže odmah kada se u medijima pojavila izjava Dane Whitea. A među njima ima i velikih imena poput uglednog suca “Big” John McCarthyja ili najvećeg autoriteta kada govorimo o prehrani boraca – Mike Dolcea.

Pa je tako McCarthy upozorio Danu Whitea da čine “ogromnu pogrešku”.

“Ovo je ogromna pogreška. Zašto bi promijenili stvari zbog malog broja boraca koji svoj posao nisu odradili kako treba, koji tjeraju svoje tijelo i količinu kila koliko mogu skinuti? A ujedno kažnjavate sve one borce koji to čine ispravno? Kako to ima smisla?”, stoji u objavi nekoć suca, a danas Bellatorovog TV komentatora.

Mike Dolce se slaže te je objavio sličan post…

“Odustajanje od ranih vaganja bi bila kazna za većinu uzoritih boraca, a sve radi malog broja neprofesionalaca. Bolje rješenje bi bilo da se nastavi s ranim vaganjem od 09:00 sati ujutro, ali da se također omogući i vaganje na ceremonijalnom dijelu od 16:00 sati”, smatra stručnjak za prehranu boraca.

Najljući je bio bivši prvak u lakoj kategoriji Eddie Alvarez…

“Rana vaganja su najbolje što se dogodilo ovom sportu. Ili si odgovoran ili nisi. Pad na vagu nema veze sa sistemom, radi se o pojedincima.”

“Skidanje kilograma kreće mjesecima ranije, ne u tjednu borbe. Mi potpisujemo ugovore mnogo ranije nego što ćemo ući u kavez i znamo uvjete. Ako fulaš vagu, to je tvoja pogreška.”

“Molim te šefe Dana White, nemojte se riješiti ranih vaganja! To neće riješiti stvar. Kažnjavate borce koji nisu odgovorni…”

Istaknut ćemo još i komentar Angele Hill:

“A što kažete da se možemo izvagati čitav dan, rano ili kasno. Uvjet je samo da se dogodi prije ceremonijalnog vaganja. Većina boraca se toga želi riješiti što prije.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI