Borci bijesni na USADA-u i UFC zbog Jonesa: “Ovo je sranje, onda se čudimo da ljudi misle da je sport namješten…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2018 18:58h Autor:

Jon Jones

Jon Jones se teoriteski može vratiti 28. listopada u Octagon nakon što je danas donesena presuda USADA-e koja ga kažnjava s retroaktivnom suspenzijom u trajanju od 15 minuta. Slučajno ili ne, kazna “Bonesu” završava točno pred UFC 230 u Madison Square Gardenu s kojim ga već  neko vrijeme povezuju mediji i borilačka javnost.

Bez ikakvog saslušanja ili javne najave da bi moglo doći do ičega sličnog s njihove strane, USADA je objavila kako su donijeli odluku po pitanju suspenzije Jona Jonesa te je isti suspendiran na 15 mjeseci. Ali zapravo, ako ćemo biti iskreni i realni, Jones je oslobođen optužbi i prošao je izuzetno povoljno u odnosu na ono što mu je prijetilo – a to je i do 4 godine kazne radi opetovanih kršenja USADA-inih pravila, što bi mu čitavu karijeru stavilo pod upitnik.

Jon Jones suspendiran na 15 mjeseci retroaktivno, povratak u Madison Square Gardenu izvjestan

Njegovi kolege iz UFC ne vjeruju da se radi o slučajnosti, odnosno uglavnom smatraju da je bivši UFC prvak dobio povlašteni položan jer tako odgovara njegovom poslodavcu u ovom trenutku. Reakcije UFC-ovaca su uglavnom žestoke, a pokazuju razočarenje čitavim sustavom i USADA-om!

Neke od reakcija pročitajte u nastavku…

Khabib Nurmagomedov:

“Sada shvaćam zašto je USADA sranje broj jedan, ljudi. Ovdje ima previše politike.”

Alexander Gustafsson:

“Čestitke Jon Jones. Drago mi je da si se vratio. DC pokušava dobiti meč protiv Brocka, ajmo nas dvojica odraditi legendarnu borbu za pojas UFC prvaka.”

Manny Gamburyan:

“Očito je da UFC 230 ima novi ‘main event’. Jones protiv Gustafssona.”

Ali Abdelaziz:

“Jebeš USADA-u. Ovo sranje je lažno.”

Curtis Blaydes:

“Ne pokušavam pljuvati po Jonu Jonesu, ali malo tko je iznenađen ovom odlukom. USADA malo po malo gubi poštovanje u borilačkoj zajednici do te mjere da se mnogi pitamo imali uopće smisla njezino postojanje.”

Daniel Cormier:

“Ja sam dvostruki UFC pravk. Imam svoje šefove i razgovaramo o ovom tipu jer moram. Ali ja sam njega već stavio iza sebe. Nastavio sam dalje i osvojio sam još jedan pojas. On? Očito da se može natjecati sada pa ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

Tom Lawlor:

“Jeste li ikada čuli nekoga da kaže kako je MMA lažan ili namješten? Ovo sada što se dogodilo s Jonesom je ono na što oni misle. Čitava ideja ovog sporta se sada čini namještena jer je novac taj koji odlučuje. Koji kurac, kakva je ovo šala?”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI