Borba koja je dokazala koliko je Rose Namajunas opaka, a Paige VanZant srčana (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.03.2018 19:18h Autor:

Namajunas vs. VanZant

U dosadašnjoj povijesti ženskih divizija u UFC-u, jedna od najpamtljivijih borbi svakako je ona koju su krajem 2015. godine odradile Rose Namajunas i Paige VanZant.

Njih dvije su u prosincu te godine predvodile Fight Night održan u Cosmopolitan dvorani u Las Vegasu te je u pitanju bio event koji je trebao promovirati neka mlada borilačka imena. Event je to bio koji nam je u glavnoj borbi ponudio Rose Namajunas novog stylinga, odnosno po prvi puta kratke kose, dok je s druge strane bila Paige VanZant, najmlađa borkinja u diviziji, koja je svoju UFC karijeru startala s tri pobjede.

Namajunas se već ranije dokazala kroz Ultimate Fighter, gdje je na kraju izgubila tek u finalu i to borbu koja je odlučivala o prvoj UFC prvakinji slamka kategorije. Svi su znali koliki je talent i koliko je kvalitetna, dok je s VanZant bilo drugačije. Ljepuškastu i slatku bivši “cheerleadersicu” fanovi baš nisu najbolji prihvatili. Govorilo se kako grade hype i kako su joj dali lake protivnice (iako se takvom npr. Felice Herrig nikako ne može nazvati) te da ona ne može biti borkinja. Mnogi su se nadali njenom porazu i gašenja hypea. Taj je poraz došao, no nitko nije likovao nego su svi koji su gledali borbu, zapravo zapljeskali objema borkinjama,. Namajunas zbog sjajnog nastupa, a VanZant zbog toga što je u porazu uspjela dokazati da je ono što su mnogi mislili da nije, prava borkinja u apsolutno svakom smislu te riječi.

Ukratko, Namajunas je cijelu borbu dominirala i većina protivnica bi se predalo pod raznim udarcima ili pokušajima gušenja ili poluga, no VanZant je izdržala do sredine pete runde, a i tada se predala tek kada je bila na trenutak od toga da zaspe. Bio je to prvi dokaz toga kolika srčanost i snaga volje se nalazi u tom naoko krhkom i sitnom tijelu. S druge strane, Namajunas je krenula u niz borbi koji ju je doveo do titule UFC prvakinje. Titule koju će 7. travnja braniti protiv Joanne Jedrzejczyk u Brooklynu na UFC 223 eventu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI