Borba Josea Alda i Renata Moicana planira se za veljaču u Brazilu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2018 12:10h Autor:

Jose Aldo vs. Renato Moicano

Čini se kako UFC priprema jedan izuzetno zanimljiv međusobni duel Brazilaca na eventu u njihovoj domovini. Prema dostupnim informacijama, Fortaleza bi početkom veljače trebala ugostiti okršaj Josea Alda i Renata Moicana.

Ukoliko se ova borba, o kojoj su se raspisali svi elitni MMA mediji, na kraju ostvari, biti će to promjena prvobitnih UFC-ovih planova. Naime, već smo bili pisali o tome kako je UFC planirao Alda upariti s Cubom Swansonom, da bi Swanson nakon toga objavio kako ipak neće biti spreman. Tako se UFC odlučio potražiti drugu opciju za iduću borbu najuspješnijeg prvaka u povijesti perolake kategorije.

Prema svemu sudeći, Aldo odlazi na UFC Fight Night 144, kojeg će u Fortalezi predvoditi još jedan međusobni duel Brazilaca, Marlona Moraesa i Raphaela Assuncaoa. Tamo bi se trebao boriti protiv Renata Moicana, koji je prošli vikend bio u Torontu, kao potencijalna zamjena ukoliko se nešto dogodi Maxu Hollowayu ili Brianu Ortegi. Kako je sve u pripremi te borbe prošlo u najboljem redu, Moicano je ostao bez nastupa. Inače, nastup za taj event Brazilac je imao, odnosno trebao se boriti protiv Mirsada Bektića. Ipak, ozljeda borca porijeklom iz BiH je i njega uklonila s programa.

Jose Aldo se inače ovog ljeta impresivno vratio nakon dva poraza od Maxa Hollowaya. U sjajnoj borbi savladao je Jeremya Stephensa nokautom u prvoj rundi. Time je svoj profesionalni omjer odveo na 27-4. To je Aldu ujedno bila prva UFC borba u kojoj se nije borio za titulu. Titulu je u promociju donio kao WEC prvak te je istu obranio sedam puta, prije poraza od Conora McGregora u prosincu 2015. godine. Nakon toga je titulu još jednom osvojio, no izgubio ju je prošle godine od Hollowaya. Tako je kao UFC borac na devet pobjeda i tri poraza.

29-godišnji Moicano u dosadašnjoj je UFC karijeri upisao pet pobjeda i tek jedan poraz. On mu se dogodio u ljeto 2017. godine, kada je dvije runde dominirao protiv Briana Ortege, da bi u trećoj napravio veliku grešku i završio u giljotini. Ipak, nakon tog poraza vratio se još impresivniji te je pobjedama nad Calvinom Kattarom i Cubom Swansonom došao u poziciju s koje može pretendirati na sam vrh. Ukoliko savlada Alda, borba za titulu trebala bi mu biti neminovna.

Iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, ova dva borca su verbalno prihvatila duel te se samo čeka potpisivanje ugovora, nakon čega bi i UFC trebao to potvrditi. Jedino se postavlja pitanje hoće li u tom slučaju Moraes i Assuncao izgubiti mjesto glavne borbe, jer ovo je ipak malo jači par imena, bez ikakvog podcjenjivanja kvalitete spomenuta dva bantamaša.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI