Borac potpisao za UFC pa suspendiran na dvije godine zbog korištenja dopinga

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.10.2016 13:01h Autor:

Adam Hunter

Ova godina donijela je kanadskom borcu Adamu Hunteru ispunjenje cilja, nakon što je potpisao za UFC. No, čekajući debi je pao na doping testu, a sad se saznalo i kolika mu je suspenzija određena.

33-godišnji Hunter je vlasnik skora 7-1, a ljetos je potpisao za UFC te je čekao svoj debi na UFC on FOX 21 eventu u Vancouveru krajem kolovoza. No, samo dan prije evente je Hunter označen od USADA organizacije kao potencijalni korisnik nedozvoljenih sredstava te je njegov debi otkazan.

Kad su se službeno pojavili rezultati testiranja, pokazalo se kako je Hunter bio pozitivan na nevjerojatno velik broj supstanci. To su amoxifen metabolit, boldenone metaboliti, methandienone metaboliti, drostanolone metabolit and clenbuterol. Većina njih su blokatori estrogena i sintetički anabolički steroidi.

Budući da je ovo jedan od najtežih doping padova u novijoj UFC povijesti, očekivala se velika kazna, a ona se danas i pojavila. Hunter je suspendiran na period od dvije godine i može se vratiti tek 28. kolovoza 2018. godine. Tada će već imati 35 godina, a u međuvremenu su mu zabranjeni bilo kakvi nastupi pod okriljem atletske komisija SAD-a i Kanade.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI