Borac najavio da neće uspjeti skinuti kilograme, UFC odbio međukategoriju i instantno mu dao otkaz

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.12.2018 21:06h Autor:

Jesse Ronson

Nakon četiri godine borbi po raznim promocijama, kanadski borac Jesse Ronson uspio se vratiti u UFC te ugovoriti nastup na subotnjem UFC 231 eventu. No, samo tri dana prije eventa dobio je otkaz iz promocije uz poruku kako više nikada neće nastupiti u UFC-u.

Danas se pojavila vijest kako subotnji UFC 231 event ostaje bez jedne borbe, odnosno kako se Jesse Ronson i Carlos Diego Ferreira neće boriti. Kao razlog su navedeni problemi Ronsona s kilogramima te je dodano kako se neće tražiti zamjenskog protivnika za Brazilca.

To je trebala biti borba lake kategorije, odnosno do 70 kilograma. Ronson je danas otkrio kako je tijekom ovog tjedna primijetio probleme s kilogramima, odnosno pretpostavio je kako neće uspjeti zadovoljiti granicu kategorije. Otkrio je kako je sve to priznao UFC-u te da je pokušao ugovoriti međukategoriju, da bi na kraju sve rezultiralo otkazom.

“Utorak prijepodne imao sam 80.5 kilograma, a nakon što sam pojeo mali obrok i popio pola litre vode, probudio sam se s kilogramom više. Odradio sam trening i nakon sam vremena bio sam na 79.5 kilograma. Otišao sam u Toronto na UFC provjeru i pitali su me kako se osjećam. Iskreno sam im rekao kako sam težak i zabrinut oko toga hoću li proći vagu. Pričao sam s UFC-ovim nutricionistom, kojem sam rekao sve o svojoj dijeti i suplementima. Zaključili smo kako neću uspjeti skinuti na 70 kilograma i ostati sposoban odraditi borbu. Dogovorili smo se, uz njegovu sugestiju, kako bi mi najbolje bilo nazvati i tražiti dogovaranje međukategorije. Bilo je profesionalno na vrijeme javiti da neću uspjeti zadovoljiti kategoriju”, napisao je Ronson u svom Facebook statusu.

Nakon toga je posao oko daljnjih pregovora uzeo Jesseev menadžer, koji je nazvao UFC matchmakera Seana Shelbya, s ciljem da se dogovori međukategorija.

“Menažder je nazvao Seana Shelbya i objasnio moj slučaj. Odmah je dobio povratni odgovor kako nema nikakvog govora o međukategoriji, da je moj ugovor raskinut i da se neću više nikada boriti u UFC-u. Bio sam zatečen i šokiran takvim agresivnim odgovorom, no znam da nisam smio zeznuti stvar na takvo visokom nivou. Zahvaljujem UFC-u i nadam se kako je to bio samo trenutak ljutnje kod gospodina Shelbya”, objasnio je Ronson.

U svakom slučaju, čini se kako je bolje odraditi vaganje i pasti vagu te se odreći dijela honorara, nego na vrijeme priznati situaciju i pokušati dogovoriti međukategoriju. Barem je ovo dobra lekcija nekim drugim borcima za budućnost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI