Borac iz namještenog meča u Seulu: Bang se očito više bojao UFC-a nego mafije

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2017 13:49h Autor:

Tae Hyun Bang/ Photo: Igor Mićić

Prije sedamnaest mjeseci Leo Kuntz i Tae Hyun Bang obračunali su se na UFC Fight Night 79 priredbi u Seulu. Borba je danas pod istragom korejske policije zbog optužbi da se radi o namještenom meču.

Osumnjičeni Bang pod istragom je zbog oklade od $1.7 milijuna koja je uplaćena na njega da izgubi. 32-godišnji Korejac je navodno primio mito od $90,000 da preda borbu, a pola iznosa je uplatio na svog protivnika.

Koeficijent na Kuntza je naglo skočio te je Amerikanac u samo nekoliko sati odjednom postao veliki favorit što je izazvalo sumnju UFC-a jer promocija nikada nije imala sličnu situaciju. Nakon što su porazgovorali s oba borca Bang se uplašio i odlučio da neće namjerno izgubiti meč te je u konačnici pobijedio.

MMA Fighting je kontaktirao Kuntza da se osvrne na incident iz studenog 2015. Borac je tada mislio da su se brojke u kladionicama promjenile zbog dojave o ozljedi njegovog protivnika.

“Tada uopće nisam znao da većinu puta kada se koeficijenti promjene to znači da je netko stavio veliku okladu”, priznao je Kuntz. “Čak i nakon što su pričali sa mnom UFC-ovi ljudi me nisu gnjavili jer je oklada stavljena na mene. Bili su poprilično sigurni da nemam nikakve veze s tim.

Meni nije izgledalo kao da se bori kako bi izgubio. Koliko sam uspio shvatiti iz svega što se dogodilo, on se uplašio UFC-a kad su došli razgovarati s njim, uspaničario se i odlučio da neće pustiti borbu. I zato se sada obratio policiji, jer je u strahu za svoj život, svoju sigurnost, stoga je otišao korejskoj policiji. Iako je i on pod istragom. Očito se više bojao UFC-a nego tih mafijaša s kojima je povezan.”

Bang je u konačnici slavio podijeljenom odlukom sudaca.

“Mislim da nije ni bio svjestan da je pobijedio sve dok se borba nije završila. Postoji snimka na kojoj se vidi da je šokiran kada su objavili rezultate i podignuli njegovu ruku.”

Bang je nakon Seula odradio još jednu borbu, protiv Nicka Heina koji ga je u rujnu porazio na Fight Night priredbi u Hamburgu. Konitz je nakon borbe s Bangom otpušten iz UFC-a s dva poraza u nizu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI