Bob Bennett: UFC je dobio rezultate testa 30 dana prije meča Jones vs. Cormier, a Jona su obavijestili o tome dva dana nakon meča

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2015 19:21h Autor:

Jon Jones

Ostalo je dosta neodgovorenih pitanja nakon što je Jon Jones 30 dana prije meča s Danielom Cormierom pao na doping testu zbog kokaina u krvi.

Jedno od pitanja koje je postavljeno je: Kad su Jones i njegov tim saznali za rezultate testa?

Prema navodima izvora bliskog situaciji, Jonesa nije obavijestila Atletska Komisija Nevade (AKN), nego su to učinili čelnici UFC-a, dva dana nakon UFC-a 182.

AKN je rezultate dobila 23. prosinca. Direktor Francisco Aguilar je izjavio za MMAFighting.com da je Komisija isti dan obavijestila UFC o rezultatu testa. Kao razlog zbog čega je Jones testiran na droge koje nisu zabranjene za korištenje van natjecanja Bennett je rekao:

"Testiranje nije zatražila Atletska Komisija Nevade. To je zapravo bila administrativna pogreška koju ćemo raspraviti na sljedećem saslušanju AKN koje će se održati 12. siječnja."

Jones je 4.prosinca bio dva puta testiran jer je prvi uzorak urina bio "vodenast". Oba testa su bila pozitivna na kokain.

Jon je bio opet podvrgnut testiranju 18. prosinca i taj je test prošao, no nije bio testiran na kokain jer, prema riječima Boba Bennetta, taj test je bio "greška".

"Jon je testiran samo na droge koje poboljšavaju izvedbu poput anaboličkih steroida, ne na droge koje se mogu koristiti van natjecanja", odgovorio je Bennett na pitanje da li je Jones testiran na kokain i droge van natjecanja nakon 4. prosinca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI