Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Blaydes u subotu ima priliku postaviti rekord UFC-ove teške kategorije | Fight Site

Blaydes u subotu ima priliku postaviti rekord UFC-ove teške kategorije

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2018 11:06h Autor:

Curtis Blaydes

Curtis Blaydes u subotu po osmi put ulazi u UFC kavez, a već u ovoj borbi imati će priliku postaviti jedan impresivan UFC rekord teške kategorije.

Mnogi govore kako je Curtis Blaydes najbolji hrvač koji se do sada pojavio u UFC-ovoj teškoj kategoriji te da će uz dodatni udarački napredak vjerojatno još godinama unaprijed dominirati. Da bi se potvrdilo kako ta izjava poprilično odgovara realnom stanju, dovoljno je pogledati jedan podatak.

U dosadašnjih sedam UFC nastupa, Blaydes je upisao 33 rušenja svojih protivnika. Najveći broj njih upisao je protiv Marka Hunta, kojeg je rušio deset puta, dok je osam puta rušio Adama Milsteada. Codya Easta rušio je pet puta, a zanimljivo je kako ovu brojku zapravo ima odrađenu u šest borbi, budući da Daniela Omielanczuka nije rušio niti jednom u 15 minuta njihove borbe.

E sada, ono što je bitno kod te brojke je podatak da rekord teške kategorije po broju rušenja drži Cain Velasquez. On ih je upisao 34, što bi značilo da Blaydes tek jednom u subotu treba srušiti Francisa Ngannoua, da bi taj rekord izjednačio. Svako iduće rušenje čini ga jedinstvenim rekorderom kategorije, odnosno stavlja ga samog na vrh. Što je također bitno, on bi to postigao u osam borbi, Velasquezova brojka dolazi iz njegovih 14.

U svakom slučaju, postoji više razloga zašto ćemo svi subotnje prijepodne provesti uz UFC Fight Night 141, borilački spektakl u kineskom Pekingu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI