BJJ i MMA legenda Mario Sperry: Jones je dobar, no Rashad je fenomenalan

UFC 22.03.2012 10:33h Autor:

Evans i Jones

Jedna od najvećih brazilskih MMA legendi, Mario Sperry je u razgovoru za Tatame prognozirao dvoboj Rashada Evansa i Jona Jonesa.

Za razliku od većine “stručnjaka” koji prognoziraju slavlje prvaka što se poklapa s prognozama kladionica, Sperry je stao na stranu Evansa kojeg naziva “fenomenalnim borcem”.

“Jon Jones je vrlo talentiran borac i vjerujem da je velik zalogaj za bilo koga u srednjoj, poluteškoj i teškoj kategoriji. Zna kako upotrijebiti BJJ tehnike koje su odlično povezane s MMA tehnikama. Preciznije rečeno, on upotrebljava tehnike koje rade dosta štete, poput koljena, laktova, GNP-a i slično… Osim toga, visok je i konstantno radi na svom napretku”, objašnjava Sperry i dodaje:

“No, Rashad je fenomenalan atleta. Sjajno je potkovan na svim poljima, a njegova hrvačka prošlost mu daje i sjajne fizičke predispozicije. Ne mogu ga procijeniti, ako me pitate o njegovim BJJ kvalitetama u kimonu, no kada je u pitanju MMA BJJ, onda je tu vrlo efektan.”

Što će odlučiti u dvoboju ovog dvojca?

“Mislim da to što su nekoć zajedno trenirali neće imati neke posebno veliko značenje. Svaka borba je priča za sebe. Tko će pobijediti, ovisit će o tom danu, o nekim momentima i sitnicama”, zaključuje Pride veteran.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI