BJ Penn uoči ulaska u Hall of fame otkrio najveći trenutak svoje karijere

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.07.2015 14:54h Autor:

BJ Penn

BJ Penn sljedećeg tjedna uoči UFC-a 189 ulazi u UFC-ovu kuću slavnih, no u posljednjem razgovoru s Arielom Helwanijem priznao je da je najveći trenutak svoje karijere doživio izvan najjače svjetske MMA promocije.

BJ Penn je jedan od samo dvojice boraca koji su osvajali naslove u dvije različite UFC kategorije, ali puno više od toga mu znači naslov svjetskog prvaka u jiu-jutsuu iz 2000. godine. Tada je u Rio de Janeiru postao prvi osvajač te titule koji ne dolazi iz Brazila.

"Moj najveći trenutak karijere je bio kada sam postao prvi osvajač svjetskog jui-jitsu naslova koji nije iz Brazila. To je bio moj najveći uspjeh. Što vrijeme više prolazi, to mi taj uspjeh više znači. Tu je sve počelo", rekao je BJ Penn, 36-godišnji borac koji je prošle godine odradio posljednju borbu u UFC-u kada je poražen od Frankieja Edgara.

Penn je bio prvak UFC-ove lake i velter kategorije, a nakon posljednjeg poraza najavio je odlazak u mirovinu. Iako je poručio "nikad ne reci nikad", za sada ne planira povratak u oktogon.

"Život ide dalje, postaje teži. To je ljudski, treba držati glavu gore, a ne ići lakšim putem", dodao je Penn.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI