BJ Penn se obrušio na "licemjera Ficha": Na hot dogu i pivi sam sve postigao, kukavice!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2015 15:10h Autor:

Fitch i BJ

BJ Penn je jedan od rijetkih MMA boraca za kojeg se gotovo sa sigurnošću može reći da je "čist" i da je čitavu karijeru nastupao bez uporabe steroida. Doduše, to smo mislili i za mnoge druge, pa se ispostavilo da smo bili naivni. Ipak, čak i fizički izgled BJ-a nagoviještava da bi on zaista mogao biti među rijetkima poštenima u ovom sportu.

No "The Prodigy" ima nekih drugih problema u životu kao što su recimo fizički sukobi s prijateljima, što ga je prije nekoliko dana koštalo privođenja, zatvora i budućeg suđenja. Razlog je njegov kratak fitilj koji je demonstrirao i ovaj tjedan burno reagiravši na novi MMA doping skandal u kojem se našao njegov ljuti protivnik iz UFC dana Jon Fitch.

Saznavši da je Fitch pao na doping testu nakon dvoboja protiv Rousmara Palharesa u WSOF-u, BJ Penn mu se obratio na Twitteru. Objavio je svoju fotografiju gdje je bio daleko najdeblji u karijeri te se direktno obratio Fitchu napisavši:

"UFC prvak u dvije divizije. To sam sve postigao na pivi i hot dogu. Pivi i hot dogu, kukavico jedna!"

Koji je pravi razlog ovako burne reakcije kod umirovljenog šampiona? Vrlo vjerojatno licemjerje Ficha koji je u javnosti mnogo puta osuđivao one borce koji su pali na doping testu. Spomenimo samo njegov intervju iz 2013. u kojem se obrušio borce koji koriste TRT terapiju. Tada je rekao:

"TRT? hahahahha Pa to je šala. Radi se o tome da borci koji su godinama koristiti steroide moraju dignuti svoj nivo testosterona jer su tijelo godinama uništavali kada su bili mlađi dopingom. Sada koriste isprike da su stari i da se ne mogu natjecati s mlađima. To je sve sranje. Ja imam 35 godina i obećajem vam, ma možemo se i kladiti, da su mi nivoi testosterona u tijelu jednako dobri kao i nekad. Kako znam? Zato što nikada nisam uništavao svoje tijelo steroidima. Nikada, ali nikada nisam koristio nikakva nedozvoljena sredstva . Treniram zdravo kako bi se mogao kvalitetno natjecati", izjavio je Fitch.

Sada se ipak ispostavilo da je Fitch samo jedan u nizu licemjera iz MMA sporta koji pričaju jedno, a rade drugo. Zbog pada na doping testu je suspendiran na 9 mjeseci te će morati pauzirati do sljedećeg WSOF nastupa.

Licemjerje nije jedini razlog napada na Fitcha. BJ i on imaju i borilačku povijest. Međusobno su ukrstili rukavice 2011. u dvoboju koji je tada bio eliminacijski za mjesto prvog izazivača. Dvoboj je završio remijem, a Fitch je zagovarao brzi revanš. Kada se on nije dogodio, optužio je Penna da nije čovjek od principa. Sada mu se sve vratilo poput neugodnog bumeranga u glavu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI