BJ Penn priznao: Nudili su mi Melendeza, no to bi bilo srozavanje ugleda

UFC 09.05.2012 10:41h Autor:

BJ Penn

“Svakog pravog natjecatelja bocka mirovanje i ideja o povratku. Teško je”, priznao je BJ Penn koji očigledno razmišlja o vraćanju u kavez i reaktiviranju svoje karijere.

No, bivši prvak u dvije različite težinske UFC kategoriji kaže kako jednako teško i biti tako dugo u natjecateljskom pogonu.

“Trening kampovi su naporni, prolazak kroz sve to ostavlja traga. Već deset godina sam s UFC-om i prošli smo kroz razne stvari. Moraš se nositi s različitim osobnostima. I dalje se gledam neke moguće suparnike i razmišljam o tome kako bih prošao u tim dvobojima. Da li bih ga mogao pobijediti i slično”, dodao je Hajvačanin u razgovoru za MMAFighting.

Zanimljivo, Penn je potvrdio riječi svog šefa Dane Whitea kako je odbio borbu protiv prvaka Strikeforcea u lakoj kategoriji Gilberta Melendeza koja mu je ponuđena.

“Bilo je to odmah nakon meča protiv Diaza. Dana mi je dao tu opciju da se borim protiv Melendeza u Strikeforceu. Sjeli smo i razgovarali smo o tome neko vrijeme. Ključno pitanje je bilo da li bih si srozao ugled natjecanjem u jednoj slabijoj promociji. Ako bih i pobijedio, ljudi bi govorili da je to zato što nisam uspio osvojiti pojas u UFC-u”, objasnio je Penn razlog zbog kojeg je odbio meč zaključivši:

“Na kraju dana, jednostavno nam nije imalo smisla.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI