Bivši UFC-ovac seksualno napastovao borkinje u slavnom “10th Planetu” Eddieja Brava?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.04.2018 15:44h Autor:

Gerald Stebendt

Bivši UFC borac, a danas instruktor BJJ-a, Gerald Strebendt, je prema pisanju američkog lista “The Oregonian”, uhićen ovog tjedna radi sumnje u seksualno uznemiravanje svojih učenika. Strebendt, naime, podučava brazilsku jiu-jitsu u slavnoj dvorani Eddieja Brava “10th Planet”, a u srijedu ga je policija Lane Conuty okruga uhitila i otpravila sucu.

Na teret mu se stavlja seksualno napastovanje drugog stupnja. Navodno je prema priopćenju policije Strebendt uznemiravo ne samo jednu žensku učenicu, nego njih više. I sve su bile maloljetne.

Strebendt je biši američki marinac koji je u UFC-u nastupao još 2003. godine. Ovo mu nije prvi sukob sa zakonom. Naprotiv, tek nedavno je izašao iz zatvora zbog ubojstva Davida Paula Crofuta 2014. godine. Ubojstvo se dogodilo na autocesti, nakon nesreće u kojoj su sudjelovala vozila Strebendta i Crofuta. Strebendt je pozvao policiju, no u međuvremenu, dok je policijsko vozilo stizalo na mjesto nesreće, on je već ustrijelio Crofuta.

Na sudu se branio kako se radilo o samoobranu, a s obzirom da je žrtva bila alkoholizirana, Strebendt jest na koncu osuđen, ali tek zbog “ubojstva na mah”. Kasnije je pušten na slobodu nakon godine dana izdržavanja zatvorske kazne.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI