Bivši UFC-ov matchmaker Joe Silva postaje novi član Kuće slavnih

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2017 22:50h Autor:

Joe Silva

UFC je objavio iduće ime koje će postati novi laureat njihove Kuće slavnih, na ovogodišnjoj inauguraciji u Las Vegasu. To je dugogodišnji matchmaker Joe Silva.

Joe Silva će postati četvrto ime u kategoriji “Suradnici”. Prvi laureat tog dijela bio je prerano preminuli Charles “The Mask” Lewis, osnivač i vlasnik branda Tapout, a nakon njega su dodani, također prerano preminuli, komentator Jeff Blatnick te suosnivač promocije Bob Meyrowitz.

Silva je dio UFC-a bio gotovo cijelo vrijeme Zuffinog vlasništva, odnosno od 2001. godine do kraja prošle, kada je napustio promociju te se posvetio drugim izazovima. Bio je glavni UFC-ov matchmaker, zadužen za dogovaranje nekih od najlegendarnijih mečeva u povijesti sporta, no njegov posao bio je puno opširniji te se bavio regrutiranjem boraca, kao i njihovim otpuštanjem, za što je sam rekao da je bio najstresniji dio posla koji je obožavao.

Iz UFC-a je došao podatak kako je Silva u svojoj karijeri organizirao 3,000 borbi te je sudjelovao u stvaranju 340 evenata. Po većini mišljenje, u pitanju je najveći matchmaker u povijesti sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI