Bivši UFC izazivač ide kontra-logikom: Da mogu birati, borio bih se samo protiv najslabijih boraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2017 17:33h Autor:

John Moraga

Za razliku od većine UFC boraca, koji uvijek u svojim prozivanjima traže najteže moguće ispite, bivši izazivač muha kategorije, John Moraga, kaže da ne bi imao ništa protiv konstantno se boriti protiv očigledno slabijih boraca.

John Moraga (18-6, 7-5 UFC) već je pet godina UFC borac i to borac kojeg promocija nimalo nije štedjela po pitanju boraca s kojima se susretao. Pristupio je rosteru odmah pri osnivanju muha kategorije te je s dvije pobjede prekidom došao do borbe za prvaka. Od Demetriousa Johnson poražen je prekidom u petoj rundi, a od tada do danas je John prošao kroz prave ratove protiv najboljih boraca divizije.

2017. godinu započeo je porazom od Sergia Pettisa, koji je ovom 33-godišnjaku bio treći u nizu i našao se u teškoj situaciji. Ipak, podigao se kada je bilo najpotrebnije, prvo je savladao velikog talenta Ashkana Mokhtaryana, da bi na UFC 216 napravio veliko iznenađenje. U prvoj je rundi nokautirao Magomeda Bibulatova, borca kojeg su mnogi vidjeli kako idućeg kandidata za napad na titulu. Time je Moraga dokazao kako je i dalje tu u vrhu i da ima ono što treba za boriti se protiv najboljih. No, zanimljivo je kako to zapravo nije njegova ambicija.

“Trenutno mi je glavna ambicija boriti se što češće, popraviti svoj skor, dodati svojoj karijere nekoliko “highlight” poteza te automatski zaraditi što više novaca mogu. Dugo sam ovdje, borim se protiv najboljih i to mi se na neki način isplatilo, dok se na drugi nije. Do sada sam se borio protiv sjajnih boraca, pa tako i za titulu, no to su bile zapravo moje jako loše poslovne odluke, budući da sam se protiv njih borio za mrvice. Da mogu birati sam, odabrao bih što lakše protivnike, da lagano zaradim, napravim neku pozitivnu seriju i dignem si popularnost. Nakon toga bih bio spreman boriti se ponovno protiv najboljih, no ovog puta bi to bilo za pravu svotu novaca”, prokomentirao je svoje ambicije Moraga.

Za borbu protiv Bibulatova je Moraga zaradio 68.000 dolara, od čega pola odlazi na bonus za pobjedu, no sjajan nokaut kojim je sredio čečenskog borca mu je donio i 50.000 dolara bonusa, što na kraju čini jednu vrlo lijepu svotu. No, gledajući u kakvoj eliti svoje kategorije se Moraga već punih pet godina nalazi, možda uistinu vrijedi još više. Njegova logika tako svakako ima smisla, ukoliko bi to pomoglo da ovaj sjajni borac dođe do većih honorara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI