Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bivši UFC borac osuđen na zatvorsku kaznu zbog pokušaja namještanja borbe | Fight Site

Bivši UFC borac osuđen na zatvorsku kaznu zbog pokušaja namještanja borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.11.2017 19:43h Autor:

Tae Hyun Bang

Sud u južnokorejskom glavnom gradu, Seulu, donio je presudu protiv bivšeg UFC borca Tae Hyun Banga, optuženog za pokušaj namještanja rezultata svoje borbe, održane krajem studenog 2015. godine.

On je tada nastupao u Seoulu, na UFC Fight Nightu 79, koji se održao 28. studenog 2015. godine. Borio se protiv Lea Kuntza te je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca. No, Kuntzu je bilo plaćeno da tu borbu izgubi, što je na kraju i sam priznao sudu. Zbog toga će idućih deset mjeseci morati provesti u zatvoru.

Tri osobe, koje su također optužene, platile su Bangu 92.160 američkih dolara da bi izgubio borbu i to na način da izgubi prve dvije runde te se tek u trećoj bori na pravi način, no ne da i završi borbu. Bang se ili precijenio ili u posljednji trenutak predomislio te je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca. No, kada mu je sudac podigao ruku, bio je više nego iznenađen. Naime, pola dobivenog novca Bang je također, putem druge osobe, uplatio na pobjedu svog protivnika. Postoje priče kako se predomislio nakon što su ljudi iz UFC-a razgovarali s njim, potaknuti velikim kladioničarskim uputama na pobjedu Kuntza, koji je bio autsajder.

Mafija je te večeri, prema procjenama, izgubila 1.7 milijuna dolara, a Bang je dobio nekoliko prijetnji smrću. Nakon što je podignuta optužnica, on je sve priznao te je vjerojatno prošao s puno blažom kaznom nego što bi to bilo da je pokušao dokazati nevinost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI