Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bivši menadžeri podnijeli tužbu protiv Natea Diaza, mogao bi ostati bez milijun dolara | Fight Site

Bivši menadžeri podnijeli tužbu protiv Natea Diaza, mogao bi ostati bez milijun dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.06.2017 09:25h Autor:

Nate Diaz

UFC-ova zvijezda Nate Diaz trebao bi se naći na sudu, nakon što je protiv njega i kolegice Leslie Smith podnesena tužba od strane bivše menadžerske kompanije. Oni smatraju kako su im borac i borkinja nelegalnim radnjama nanijeli financijsku štetu.

Kompanija pod imenom Ballengee Group odlučila je podnijeti tužbu protiv svojih bivših klijenata zbog nepoštivanja stavki iz ugovora. Nate Diaz je za Ballengee potpisao 2014. godine, nakon što je dobio preporuku od brata Nicka, također klijenta navedene kompanije. Nate je tada izjavio kako traži predstavnike koji će ga dovesti na viši nivo, budući da mu to do tada nije bilo moguće.

Ballenge je tako predstavljao Diaza u pregovorima za UFC 196 borbu protiv Conora McGregora, kao i za otkazani revanš na UFC 200 te kasnije održani na UFC 202. Prvom borbom je Diaz zaradio pola milijuna dolara, dok je za drugu borbu uprihodio dva milijuna, no brojka je bila još veća kada se ubroje dodatne stavke preko kojih je zaradio, prije svega postotak prodanih prijenosa. Leslie Smith je, također na savjet Diaza, kompaniji pristupila u ožujku prošle godine.

Problemi su nastali kada su Diaz i Smith svoje ugovore raskinuli. Diaz je to napravio u srpnju, malo nakon što je dogovorena borba protiv McGregora na UFC 202, a Smith je isto napravila u studenom. Kompanija smatra kada borci nisu imali pravne osnove za raskidanje ugovora te da im je zbog navedena financijska šteta. Zbog toga potražuju milijun dolara, a smatraju se prevareni te su to i naveli u tužbi koja je predana sudu u Dallasu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI